FødevareWatch

Tuborg Julebryg sidder solidt på juleøltronen

Tuborg Julebryg var også sidste år den mest populære julebryg. I år har Carlsberg brygget otte mio. liter af den populære bryg, skriver Børsen.

Når julebryggen frigives. Arkivfoto. | Foto: Mathias Bojesen/Polfoto/Arkiv

J-dagen har været en dansk festlighed siden Carlsberg introducerede den i 1990, og det er fortsat bryggeriets Tuborg Julebryg, der sidder solidt på dette marked. Det skriver Børsen.

Statistik for sidste års ølsalg viser, at den klassiske Tuborg Julebryg sad på 34,51 pct. af solgt volumen, mens den næst mest populære er Ceres Hvidtøl Jul, efterfulgt af Harboe Julebryg. De sidste to sad sidste år på henholdvis 8,64 og 7,78 pct. af volumen.

På de efterfølgende pladser ligger i nævnte rækkefølge: Royal X-Mas Blue, Royal X-Mas White, Kongens Bryg Hvidtøl Jul, Harboe Julebryg Luxus, Carl's Jul,Thy og Jacobsen Golden Naked Christmas Ale.

Carlsberg har i år brygget 8 millioner liter Tuborg Julebryg, og en del af dette uddeles af 396 ansatte på 454 steder rundt omkring i landet. I år kommer J-dag også til Sverige, Island, Schweiz og Rumænien. J-dag er altid første fredag i november, men oprindeligt var det anden onsdag i november.

Tuborg eksporterer dansk øldag 

Carlsberg flytter en del af sin specialproduktion væk fra Valby Bakke

Tuborg Julebryg flyder stadig - men slut med Jacobsens juleøl 

Mere fra FødevareWatch

Brancheforening får ny formand

De 50 medlemmer i brancheforeningen for plantebaserede fødevarer, Plantebranchen, får ny formand, der nok er kendt af de fleste i den sfære.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier