FødevareWatch

Finsk bryggeri nyder godt af varm sommer og fremviser stor vækst

Royal Unibrews finske konkurrent Olvi solgte øl i massevis i den varme sommerperiode. Det dryppede ned på bundlinjen, hvor overskuddet er steget.

Foto: Pressefoto

Ligesom mange af de andre bryggerier har finske Olvi haft et godt tredje kvartal, som dækker den varme sommerperiode fra juli til september.

Salget i tredje kvartal steg med 22 pct. til 110,7 mio. euro sammenlignet med samme kvartal i fjor, viser kvartalsregnskabet, der er offentliggjort onsdag morgen.

Det blev omsat til et driftsresultat på 18,9 mio. euro, hvilket var 24,5 pct. højere end i den tilsvarende periode sidste år. Også nettooverskuddet blev øget ganske pænt, da Olvi i tredje kvartal tjente 16 mio. euro mod 12,7 mio. euro i det samme kvartal i fjor.

På det finske marked er Olvi et af de største bryggerier, og det konkurrerer blandt andet med Royal Unibrew-ejede Hartwall og Carlsberg-ejede Sinebrychoff.

Finsk bryggeri leverer lille salgsvækst trods sløjt vejr

Unibrew-konkurrent opjusterer forventninger trods kold sommer

Unibrew-rival har stor fremgang i Finland og vinder markedsandele

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier