FødevareWatch

Royal Unibrew-direktør afslører hemmelighed bag fremgangen

Hans Savonije mener, at det handlede om mennesker, da Royal Unibrew skulle tilbage på sporet efter at være nået bunden i 2009.

Foto: PR

I september 2008 tiltrådte Hans Savonije som driftsdirektør i bryggeriselskabet Royal Unibrew, og i 2009 nåede selskabets aktiekurs sit laveste.

Siden har aktien leveret mere end 11.000 pct. i afkast til aktionærerne i form af kursstigninger og udbyttebetalinger, skriver Børsen i et portræt om Hans Savonije, der i september 2017 blev forfremmet til adm. direktør.

Hans Savonije mener ikke, at udviklingen var et mirakel men derimod et spørgsmål om mennesker, - og det er et princip han stadig leder ud fra i dag.

"Jeg tror på, at de enkelte medarbejdere, der sidder ude i markedet, kender deres område bedst. Vi skal ikke komme oppe fra hovedkontoret og fortælle dem, hvordan de skal gøre alting. Sådan fungerer Royal Unibrew ikke. Vi har en meget flad organisation, og egentlig findes der slet ikke et stort og fint, corporate hovedkontor. Det er meget mere simpelt. Vi mødes med folk, der hvor de er, og så taler vi os frem til løsninger. Vi lader ikke tiden gå med snak og politik, men vi handler," siger han til avisen.

Royal Unibrew nåede i sidste regnskab det bedste resultat i virksomhedens historie med et resultat før skat på 831 mio. kr. og en omsætning på 6,4 mia. kr.

Topchefer er utilfredse med Lars Løkke

Snart udgør øl under 50 pct. hos Royal Unibrew

Slagteriboss lægger op til revolution i landbruget

Konkursramt brygger: Mikrobryggere skal kigge sig i spejlet i stedet for at pege på ølkæmperne 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier