FødevareWatch

Kaffepriser gør comeback fra 12 års lavpunkt - stiger 25 pct på en måned

Råvarepriserne på kaffe har den seneste måned gjort et skarpt comeback - udløst af en kraftig kursstigning på valutaen i kaffelandet Brasilien. Alligevel kan de aktuelle kaffepriser kun lige dække bøndernes omkostninger. Herhjemme tager det 6-9 måneder, før prisforskydningerne slår igennem, vurderer dansk kaffefirma.

Foto: Polfoto/Thomas Borberg/Arkiv

For en måned siden var råvarepriserne på kaffesorten arabica nede på det laveste niveau i 12 år - og længere nede end produktionsomkostningerne. Men den seneste måned er billedet vendt, og prisen er steget rundt regnet 25 pct. til de aktuelle priser her fredag 19. oktober på 1,22 dollar pr. pund.

"Vi følger råvarepriserne nøje. Og det er rigtigt, at priserne nåede et lavpunkt for en måned siden, og at råvarepriserne generelt har været lavere i år. Men detailpriserne er også faldet fra sidste år til i år. Hvis den nye stigning holder, vil det ses som en let prisforhøjelse en gang til foråret," siger adm. direktør Peter Falk fra den italienske kaffekoncern Lavazzas danske selskab, som blandt andet sælger kaffemærket Merrild.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Fynsk frugtkoncern fordobler resultatet

I et år hvor omsætningen i Orskov Foods er gået tilbage med hele 11 pct., har den fynske frugtkoncern formået at løfte bundlinjen tilbage på rekordniveau. Lavt prisniveau presser fortsat dansk frugtavl hårdt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier