FødevareWatch

Surt marked for britisk tonic-aktie: Er gin-feberen ved at kølne?

Efter flere års kolossal succes med mangedobling af værdien faldt aktierne i den britiske tonic-producent Fever-Tree 23 pct. på kun fem handelsdage og nåede et forløbigt lavpunkt onsdag i denne uge.

Foto: PR

Som en aktie, der har 30-doblet værdiet siden børsintroduktionen i 2014, er det påfaldende, at tonic-producenten Fever-Tree nu har mødt muren.

På få dage mistede aktien 23 pct. af værdien og nåede onsdag i denne uge et foreløbigt lavpunkt, skriver Financial Times.

Avisen skriver, at faldene er begyndt, efter at nye data i sidste uge viste, at den hastige vækst i salget af Fever-Trees sodavandsprodukter, er begyndt at tage af. Samtidig er investorerne generelt begyndt at sælge ud af aktier, der handles til høje multipler.

Fever-Tree, hvis highend tonicvand er vokset i popularitet parallelt med de nye gintyper fra mikrodestillerierne, toppede 12. september i år med en aktiekurs på kurs på 41,2 pund. Det var mere end 30 gange højere end introduktionskursen i november 2014. Onsdag nåede kursen helt ned i 25,9 pund, og fredag formiddag var prisen 28,2 pund for en aktie.

De nye salgstal fra researchfirmaet Nielsen viste i sidste uge, at Fever-Trees salgsvækst til supermarkedskæder og salgssteder uden alkoholbevilling næsten var halveret i september. Foruden tonic står Fever-Tree bag en række andre sodavandsprodukter i den dyre ende.

Nyt dansk ginbrand sælger 70.000 flasker på fem måneder

Fever-Tree kigger mod mørk sprut

Fremadstormende Fever-Tree lander global aftale med flyselskab

Fremadstormende Fever-Tree lander global aftale med flyselskab

Forsiden lige nu

Naturmælk øger omsætningen med 16 pct

Det sønderjyske andelsmejeri, som i slutningen af 2016 overtog Øllingegaard, lægger et stort tocifret antal millioner til på toppen. På den nederste linje er røde tal erstattet af et rekordstort resultat.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier