FødevareWatch

Surt marked for britisk tonic-aktie: Er gin-feberen ved at kølne?

Efter flere års kolossal succes med mangedobling af værdien faldt aktierne i den britiske tonic-producent Fever-Tree 23 pct. på kun fem handelsdage og nåede et forløbigt lavpunkt onsdag i denne uge.

Foto: PR

Som en aktie, der har 30-doblet værdiet siden børsintroduktionen i 2014, er det påfaldende, at tonic-producenten Fever-Tree nu har mødt muren.

På få dage mistede aktien 23 pct. af værdien og nåede onsdag i denne uge et foreløbigt lavpunkt, skriver Financial Times.

Avisen skriver, at faldene er begyndt, efter at nye data i sidste uge viste, at den hastige vækst i salget af Fever-Trees sodavandsprodukter, er begyndt at tage af. Samtidig er investorerne generelt begyndt at sælge ud af aktier, der handles til høje multipler.

Fever-Tree, hvis highend tonicvand er vokset i popularitet parallelt med de nye gintyper fra mikrodestillerierne, toppede 12. september i år med en aktiekurs på kurs på 41,2 pund. Det var mere end 30 gange højere end introduktionskursen i november 2014. Onsdag nåede kursen helt ned i 25,9 pund, og fredag formiddag var prisen 28,2 pund for en aktie.

De nye salgstal fra researchfirmaet Nielsen viste i sidste uge, at Fever-Trees salgsvækst til supermarkedskæder og salgssteder uden alkoholbevilling næsten var halveret i september. Foruden tonic står Fever-Tree bag en række andre sodavandsprodukter i den dyre ende.

Nyt dansk ginbrand sælger 70.000 flasker på fem måneder

Fever-Tree kigger mod mørk sprut Fremadstormende

Fever-Tree lander global aftale med flyselskab 

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier