FødevareWatch

Indslev Bryggeri går konkurs - jagter ny kapital

Målet er at finde en køber eller nye investorer, siger stifter og direktør. Han forventer en afklaring i den kommende uge.

Det fynske mikrobryggeri Indslev Bryggeri er gået konkurs.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Lokalavisen beretter, at Skifteretten i Odense mandag erklærede Indslev Bryggeri konkurs på begæring af bryggeriet selv. Nu jagter stifter og direktør Anders Busse Rasmussen ny kapital, så virksomheden kan blive drevet videre i en ny konstellation.

"Jeg har ikke selv nogen penge at bidrage med. Målet er derfor at finde en eller flere investorer eller eventuelt en køber, som kan se mulighederne i bryggeriet. Jeg vil ikke sige, jeg er i dialog med nogen, men jeg har følere ude hos aktører, jeg mener kunne være relevante," siger Anders Busse Rasmussen til Fyens Stiftstidende.

Han fortæller videre, at han skal have en afklaring senest i næste uge.

Indslev Bryggeri har historiske rødder, idet Anders Busse Rasmussens oldefars bror Frederik Christian Rasmussen byggede bryggeriet i tilbage i 1897. I 2006 genåbnede Anders Busse Rasmussen så Indslev Bryggeri efter en omfattende modernisering og renovering.

Men den økonomiske kilde er tørret ud, skriver direktøren i et brev til bryggeriets aktionærer.

"Desværre betyder konkursen, at alle aktier i selskabet er tabt, men jeg vil opfordre alle til at undersøge forholdene omkring skattefradrag ved tab på aktier."

Underskud og going concern

Det seneste regnskab for 2017, varslede hårde tider for Indslev Bryggeri. Her gik årsresultatet tilbage med over 700.000 kr. til -668,758 kr. mod et plus på 180.565 kr. året før.

Bruttofortjenesten gik tilbage fra 6,2 mio. kr. i 2016 til 5 mio. kr. i 2017, mens egenkapitalen udviste -2,6 mio. kr. Det medførte tvivl om bryggeriets fortsatte eksistens, og under 'Usikkerhed ved going concern' pegede ledelsen på, at bryggeriets likviditet var presset pga. investeringer i de senere år.

"Selskabets omsætning ligger under sidste års omsætning. Årsagen hertil er primært en øget priskonkurrence i branchen. Der forventes et stigende aktivitetsniveau i 2018 blandt andet som følge af, at der er påbegyndt markedsføring af selskabet produkter inden for fadlageret øl ultimo 2017," stod der i ledelsesberetningen, der er anført af medejer, stifter og direktør Anders Busse Rasmussen.

Selskabet oplyser ikke de konkrete tal for omsætningen.

Fynsk mikrobrygger bliver presset af de store

Svag vækst og fejl rammer Indslev Bryggeri

Fynsk bryghus-direktør vil vælte vinen af middagsbordet

Mere fra FødevareWatch

Meyers har fået data på menuen for at holde på kunderne

Fødevarekoncernen har over de sidste to år arbejdet på digitale løsninger, der giver mere viden om, hvor mange der bestiller maden og om de kan lide den. "Det er en helt ny virkelighed for os og åbner for aftaler lang tid i forvejen med grossisterne," siger Meyers kommercielle direktør.

Dansk Dr Oetker-chef stiger i graderne

Efter fire år med ansvar for Storbritannien og Irland rykker Georg Heerdegen Parsbo fra nytår op i hierarkiet og ind i toppen af det tyske hovedkontor i Dr. Oetker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier