FødevareWatch

Bryggeriforening: Presset mikrobrygger-marked har udsigt til vækst

Blandt de 200 danske mikro- og kontraktbryggere havde mange i 2017 mere end svært ved at løfte forretningerne, trods den store efterspørgsel efter specialøl. Bryggerforeningen tror fortsat på, at specialøl kan vokse til at udgøre 20-30 pct. af ølmarkedet.

Foto: Fakta

Som i det store ølglas hos kæmper som Royal Unibrew og Carlsberg fjernede det skarpe danske ølmarked og sidste års sløje sommervejr skummen i 2017-regnskaberne, som siden er blevet fremlagt i mange af de omkring 200 mikro- og kontraktbryggere.

Ifølge en analyse fra Berlingske skrumpede overskuddet blandt 30 udvalgte bryggere fra 40 mio. kr. til 24 mio. kr. mellem 2016 og 2017.

Markedet for specialøl voksede de to år imellem fra at udgøre 8,9 pct. af totalmarkedet til 9,1 pct., og trods pres på bundlinjerne har branchen mere i vente, lyder det fra Bryggeriforeningens direktør, Niels Hald.

"Vi har set estimater, der peger på, at specialmarkedet kan nå op på 20 til 30 pct. af totalmarkedet. Det tror vi bestemt er realistisk. Vi kan se på andre markeder, at forbruget bevæger sig mod netop specialøl, der også er drevet af økologiske og alkoholfrie øl," siger han til avisen.

Bruger Carlsberg snedigt trick for at undgå investorstryg til næste år?

Avis: Mikkeller ramt af mindre uvejr på sociale medier

Bryggeri-ejere satser langsigtet og justerer eksportambitioner

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier