FødevareWatch

Californien revurderer synet på kaffe og kræft

Kravet om at anvende kræftadvarselsmærkater på kaffe i Californien ser ud til at falde bort, før det blev til virkelighed.

Der er godt nyt for kaffefirmaer og caféer i Californien. Kaffe ser alligevel ikke ud til at kunne være årsag til kræft. Dermed synes kravet om at anvende mærkater med kræftadvarsler på kaffe at kunne droppes, skriver fødevaresitet Eater med henvisning til magasinet Fortune.

Californiens "Office of Environmental Health Hazard Assessment", der vurderer sundhedsrisici, oplyser nu, at indtagelse af acrylamid via kaffe ikke udgør nogen significant kræftrisko. Myndigheden henviser til en ny forskningsrapport fra The International Agency for Research on Cancer.

I marts havde en retsafgørelse i Californien ellers peget i retning af, at kaffefirmaer lige fra Starbucks til 7-Eleven skulle i gang med at mærke kaffe med kræftadvarsler. Søgsmålet var anlagt af en miljøgruppe, der argumenterede for, at forbrugerne skulle gøres opmærksom på risikoen ved acrylamid - et stof, der opstår under kafferistning.

Dommer tvinger Starbucks til at advare om kræft på produkter

Men oven på den retsafgørelse reagerede de store kaffefirmaer med Starbucks, Caribou Coffee, Folgers og Keurig Green Mountain i spidsen straks med et modsøgsmåll, der henviste til, at de allerede i en tidligere retssag havde bevist, at kaffe ikke indeholder nogen farlig mængde acrylamid. Den vurdering synes den californiske sundhedsmyndighed nu at understøtte.

Espresso House i stor norsk fremgang

Lagkagehuset overtager 33 år gammel bagerkæde

BKI-chef: Investeringer i effektivitet holder ikke evigt

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier