FødevareWatch

Carlsberg i rødt efter rygter om PET-forbud i Rusland fra 2019

Rygter om, at det bliver forbudt at sælge øl i flasker over en liter i Rusland, giver hug til Carlsberg.

Foto: Asger Ladefoged.

Måske det snart er helt slut med at sælge øl i større plastikflasker på det russiske marked.

Carlsbergs aktie falder som eneste C25-aktie torsdag formiddag. Aktien sætter sig 1,1 pct. til 708,80 kr., i et marked der stiger 0,9 pct.

Avisen Kommersat skriver, at det fra 1. januar 2019 bliver forbudt at sælge øl i større flasker end 1 liter, og fra året efter forbydes også salg af øl i flasker større end en halv liter.

Der er i hvert fald stillet forslag om det, skriver Bloomberg News.

For to år siden blev der indført forbud mod salg af øl i endnu større plastikflasker, og det ramte bryggeriernes volumensalg.

Sidste år blev Carlsbergs russiske forretning således væsentligt påvirket af de ændre markedsvilkår. Forbuddet mod salg af øl i større plasticflasker medvirkede ifølge bryggeriet til, at det samlede marked skrumpede med 4-5 pct.

Carlsbergs egne volumener faldt endda hele 14 pct., da bryggeriet valgte at køre med relativt høje priser, der til gengæld medvirkede til at løfte indtjeningen og marginerne.

Målt på markedsandelen gik Carlsberg i løbet af sidste år fra en markedsandel på 34,6 pct. til 31,9 pct. målt i volumen.

Aktierne i Carlsbergs store konkurrenter på det russiske marked - hollandske Heineken og verdens største bryggeri AB Inbev - stiger på trods af nyheden.

Heineken ligger til en gevinst på 1 pct., mens AB Inbev stiger 1,8 pct.

Arla og Carlsberg tvinges til at afsløre lønforskel i Storbritannien

Carlsberg-boss glemte medarbejderne: "Der var ingen energi i bygningen"

Carlsberg bliver på Facebook - probably... 

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier