FødevareWatch

Medie: Carlsberg anklaget for at stå bag forurening i Nepal

I en ny undersøgelse fra Danwatch er Carlsberg kommet under beskydning for at stå bag forurening af spildevand og luft i Nepal. Bryggerikoncernen mener, at forureningerne hører fortiden til.

Foto: Imaginechina via AP

Opdateret (09-03-2018 kl. 11.45): P1 Orienterings vandprøveresultater er føjet til.

En række vandprøver indikerer ifølge mediet Danwatch, at Carlsbergs bryggeri i Nepal gennem flere år har udledt giftigt spildevand til en af Nepals største floder.

Lokale indbyggere har ifølge mediet klaget over forureningen, som også omfatter luftforurening fra bryggeriet. Carlsberg medgiver, at der tidligere har været forurening men mener, at forureningerne er udbedret, og at vandforureningen i vandprøverne må skyldes andre forureningskilder.

"Efter at have konsulteret vores kollegaer, der er eksperter i området, kan vi derfor kun konkludere, at de målinger som Danwatch har foretaget ikke repræsenterer værdier, der stammer fra Gorkha bryggeriet, og at de derfor må være blevet indsamlet forkert i forhold til vores udledte vand," skriver Carlsbergs pressechef Kasper Elbjørn i en mail til Danwatch.

Han henviser videre til en række mulige forureningskilder tæt på eller ved flodbredden.

Ifølge dr.dk, der i februar gik ind i sagen og foretog de samme prøver, har det ikke været muligt at lokalisere noget andet industri eller erhverv med udledning i floden på de 500 meter fra de rene prøver før bryggeriet og hen til bryggeriet.

Til gengæld viste deres prøver, der blev blev taget af P1 Orientering, et endnu værre forureningsniveau end den første prøve foretaget af Danwatch, skriver dr.dk.

Tilbage i sommeren 2016 var Carlsberg under lignende beskydning på et bryggeri Malawi, hvor det også hed sig, at bryggerikoncernen stod bag massiv forurening af en lokal flod.

Carlsberg beskyldes for større forurening i Malawi

Carlsberg beskyldes for større forurening i Malawi

Carlsberg-finansboss spektakulært tilbage med børsnotering af delebiler

Seges: Affald fra byerne kan give mere økologi

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier