FødevareWatch

Peter Larsen Kaffe breder udviklingsprojekt ud

Siden 2013 har Peter Larsen Kaffe uddannet kaffebønder i Kenya, og nu udvides projektet til flere lande. "Det skal sikre, at vi har et arbejde om 10 til 20 år," lyder det fra selskabet.

Uddannelsen af bønder skal sikre Peter Larsen Kaffes forretning om 10 eller 20 år, forklarer Lars Aaen Thøgersen. | Foto: PR

Et udviklingsprojekt i Kenya har været en så stor succes, at kaffevirksomheden Peter Larsen Kaffe nu er klar til at brede det ud til Tanzania og Colombia.

Det skriver Berlingske.

Siden 2013 har selskabet uddannet bønder i Kenya, og indtjeningen fra bønderne er ifølge Berlingske steget markant. Gennemsnitligt høster de 13 kilo kaffebær per træ i modsætning til tre kilo ved projektets begyndelse.

Trods forbedringerne giver projektet ikke en økonomisk gevinst på den korte bane:

"Det skal sikre, at vi har et arbejde om 10 eller 20 år. Hvis der ikke er nogen, der vil dyrke kaffe, har vi et problem," siger Lars Aaen Thøgersen, udviklings- og kommunikationschef i Peter Larsen Kaffe, til Berlingske.

Kaffeproducenter: Disse tendenser er afgørende for os

Peter Larsen Kaffe ser enormt potentiale i koldbryg 

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Aldi dropper kontrakt med Deliveroo

Den tyske discountkæde har i kølvandet på ny branchedata, hvor kunderne er vendt tilbage til gamle indkøbsvaner, valgt at stoppe leveringsaftale med Deliveroo.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier