FødevareWatch

Franske supermarkedskæder solgte tilbagekaldt babymælk

I Frankrig står en række supermarkedskæder nu til sanktioner, efter de solgte mulig salmonellainficeret babymælk fra Lactalis.

Foto: Christophe Ena

Den franske finansminister Bruno Le Maire kræver sanktioner mod supermarkedskæderne Carrefour og Leclerc, som skal have solgt tilbagekaldt flere mælke- og pulverprodukter på trods af advarslerne om indhold af salmonella.

Det skriver Financial Times.

Ifølge finansministeren har kæderne handlet uacceptabelt og skal sanktioneres for det, skriver finansavisen.

Supermarkedskæderne Carrefour og Leclerc har indrømmet salget af de produkter, der var berørt af tilbagekaldelsen fra december, som havde til formål at fjerne de mulige salmonella-produkter fra hylderne.

Ifølge Financial Times solgte Carrefour omkring 400 produkter, på trods af at de havde nået at fjerne 95.000 produkter, mens Leclerc solgte omkring 1000.

Ifølge finansministeren er den mulige salmonellaforurening blevet indkredset, og yderligere spredning er stoppet.

Fransk supermarkedskæde får stryg på børsen efter skuffende regnskab

Leverandørers egne universer booster Bilkas salg

Rygter om Amazon-interesse sender fransk supermarkedskæde op

Forsiden lige nu

Kammeradvokaten på vej med kras kritik af Fiskeristyrelsen

Kammeradvokaten, der siden sidste efterår har kigget på sagsbehandlingen i Fiskeristyrelsen, afleverer i dag en 250 sider lang rapport, som ifølge kilder med kendskab til sagen beskriver "en rådden kultur i styrelsen". Det erfarer Watch Medier.

Lars Løkke til Meat 2030: Vi er bagefter tidsplanen og der skal handles nu

Spørgsmålet om, hvordan kødindustrien kan og skal spille sammen med forbrugernes stigende krav om bæredygtighed, samlede onsdag en god del af lederne inden for den danske kødbranche til en Danish Crowns konference Meat 2030. For som det er i dag, er kødproduktion blandt verdens største klimasyndere.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier