Fransk supermarkedskæde får stryg på børsen efter skuffende regnskab

Den franske supermarkedskæmpe Carrefour har ikke leveret tilfredsstillende i første halvår. Det har fået umiddelbare følger for selskabets aktie, der er faldet markant.
Foto: John Heilprin/AP/POLFOTO/arkiv
Foto: John Heilprin/AP/POLFOTO/arkiv
AF RITZAU FINANS

Den franske supermarkedskæde Carrefour har en hård torsdag på børsen, efter at virksomheden skuffede med sine resultater i andet kvartal og samtidig har advaret om et svært andet halvår som følge af hård konkurrence.

Kæden, der har omkring 12.000 butikker fordelt på 30 lande, kom sent onsdag med regnskab for andet kvartal, hvor driftsoverskuddet faldt 12 pct. til 621 mio. euro.

Størrelsen på faldet var en overraskelse for analytikerne, da Carrefour tidligere havde offentliggjort bedre end ventede salgstal for perioden.

Analytikerne havde således ventet et driftsoverskud på 674,6 mio. euro, men selskabet har været påvirket af priskonkurrence, der har presset marginerne.

"Vores branche er meget konkurrencepræget og giver mange rabatter, og det har helt klart en påvirkning på vores profitabilitet," sagde finansdirektør Pierre-Jean Sivignon på en telekonference efter regnskabet ifølge Bloomberg News.

Samtidig varslede Carrefour-ledelsen, at andet halvår meget vel kunne betyde på et lignende fald.

På aktiemarkedet er reaktionen kraftig med et fald i aktiekursen på 14,3 pct., hvilket giver Carrefour en klar sidsteplads i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks torsdag.

"Carrefour har mistet følingen med, hvad kunderne virkelig vil have," skriver analytiker Bruno Monteyne fra finanshuset Bernstein i en analyse ifølge Bloomberg News.

Carrefour halter ifølge flere iagttagere efter på det digitale område, hvor blandt andet kæden Fnac har vundet frem med en stor satsning online.

Derudover har Carrefour mistet pladsen som markedsleder i Frankrig til kæden E. Leclerc, der nu sidder på 21,1 pct. af markedet mod Carrefours 20,3 pct.

Supermarkeder rammes hårdt efter afsløringen af Amazons prisplaner

Detailkendere roser Coops nye påfund: "Den gode hr. Høgsted er en modig mand"

Anklage: Wal-Marts egen specialøl er ikke speciel nok

Dansker ny topchef i Lidl International

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Lars Skaaning

Fortsat umuligt at spore Skares gamle kød

For abonnenter

Foto: Finn Frandsen

Bagerkæder sænker priserne