FødevareWatch

Heineken bygger bryggeri for millioner i Afrika

I kampen mod verdens største bryggerikoncern opruster hollandske Heineken med nyt bryggeri i Mozambique.

Carlsbergs hollandske konkurrent Heineken bruger 100 mio. dollars (620 mio. kr.) på at bygge et bryggeri i Mozambique.

Bryggeriet skal ikke hjælpe hollænderne i konkurrencen med de grønne danskere, men derimod skærpe indsatsen i konkurrencen mod AB Inbev, som er verdens største bryggerikoncern.

Det skriver Bloomberg.

Ifølge nyhedsbureauet bliver bryggeriet opført i Maputo-provinsen i den sydlige del af Mozambique og kommer til at have en årlig kapacitet på 800.000 hektoliter. Det forventes, at produktionen begynder i første halvdel af 2019, lyder det i en mail fra Heineken til Bloomberg.

Et marked med ild i

Financial Times skrev i april, at Afrika udgør det hurtigst voksende ølmarked i verden. Og trods for økonomiske problemer i flere lande, såsom Nigeria og Senegal, er de store globale bryggerkoncerner fortsat ivrige efter at få en del af markedet.

Ifølge Financial Times er det samlede afrikanske marked vurderet til at have en værdi på 13 mia. dollar, ca. 82 mia. kr.

Analysebureauet Plato Logic har tidligere estimeret, at ølmarkedet i Afrika vil vokse med 4,5 pct. i 2017. Det er væsentlig mere end det globale marked, hvor væksten vurderes til at komme til at ligge på 1,4 pct.

Globale bryggerikæmper vil have fat i afrikansk milliardmarked

Coca-Cola køber tapperiselskab i Afrika tilbage fra AB Inbev

Krig i Afrika banker milliarder af Sabmillers årsregnskab

Forsiden lige nu

Rokkedahl-chef skifter kyllinger ud med laks

Den tidligere 3-Stjernet-chef Anders Laursen, som siden 2016 har været til at etablere kyllingebrandet Rokkedahl i dansk detail, skifter nu til laksebranchen og et job som kommerciel direktør i en dansk milliardkoncern.

Avis: Løkke fik ferieophold af kendt kvotekonge

Ifølge Ekstra Bladet fik statsminister Lars Løkke Rasmussen i 2016 et ferieophold i et hus i Skagen ejet af fiskeren John-Anker Hametner Larsen. Han er kendt som en af landets største fiskere samt stor bidragyder til Løkkes fond.

Seneste Drikkevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier