FødevareWatch

Krig i Afrika banker milliarder af Sabmillers årsregnskab

Analytikerne er skuffede over verdens næststørste bryggeris 2015-præstation. Kæmpe nedskrivninger i to lande er forklaringen.

Foto: Sabmiller

Gigantbryggeriet Sabmiller, som ventes at blive endeligt opkøbt af konkurrenten AB Inbev senere på året, har fremlagt et årsregnskab for 2015, som ikke lever op til forventningerne.

Det justerede resultat før skat i det forskudte regnskabsår blev 4,1 mia. dollar., mens analytikerne til sammenligning ifølge data indsamlet af Bloomberg havde ventet et resultat før skat på 4,58 mia. dollar. Samtidig er der tale om et fald på 16 pct. i forhold til året før.

Den skuffende indtjening skyldes ikke mindst en nedskrivning på 572 mio. dollar som følge af investeringer i Angola og det krigsplagede Sydsudan.

Samtidig har Sabmiller haft udgifter på 160 mio. dollar forud for fusionen med belgiske AB Inbev. Sabmiller skiller sig af med nogle aktiver og omorganiserer andre, mens bryggeriet afventer myndighedernes godkendelse af sammensmeltningen af de to bryggerisværvægtere.

Prøv FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Bryggeriet selv betegner imidlertid regnskabet som tilfredsstillende.

"Det er et godt resultat. Vi havde fremgang på EBITA på tværs af regioner, og gruppens EBITA-margin blev forbedret året igennem," påpeger administrerende direktør Alan Clark i en meddelelse.

Bryggeriet med base i London noterede da også fremgang i forsendelserne af øl - ført an af vækst i Afrika og Latinamerika. Sabmiller omsætter generelt mere end konkurrenterne på vækstmarkederne.

Fusionen med AB Inbev blev også bekræftet i regnskabet. Sabmiller venter, at den vil blive fuldendt i andet halvår af 2016.

Der er tale om en fusion mellem verdens to største bryggerier. Går den igennem, vil danske Carlsberg rykke fra en placering som verdens fjerdestørste til verdens tredjestørste - lige efter hollandske Heineken.

Sabmiller og Coca Cola får grønt lys i Afrika

'Down Under' giver tilladelse til kæmpe ølfusion

Sabmillers salg vokser med højere salg af dyrere øl

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier