FødevareWatch

Coop sparker det beskidte dusin på porten

Dagligvarekoncernen har fjernet låg med udskældte stoffer i flere af dets private-label serier.

Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv

I løbet af de seneste måneder har Coop fjernet og udskiftet lågene på en række glasemballager i koncernens egne mærker Fakta 365, Änglamark, Irma Økologi og Tusindfryd. Det betyder, at mærkerne nu er helt fri for 12 kemikaliegrupper, som Coop har døbt det beskidte dusin.

Kemikalierne, der bla. består af bisphenoler og herunder bishenol A, er mistænkt for at være sundheds- og miljøskadelige, oplyser Coop i en pressemeddelelse.

"Vi er stolte af, at vi nu er i mål med en række af vores vigtigste egne varemærker," siger Malene Teller Blume, kvalitetschef i Coop og leder af Coops kemikalie-indsats, i meddelelsen.

"Vi gør en konkret forskel for vores kunder - men vi viser også andre producenter og detail-virksomheder, at det er muligt at undgå disse stoffer," fortsætter hun og henviser til Coops strategi med netop at fjerne de 12 kemikaliegrupper fra 2015.

34-årig dansker skal lede 347 tyske Netto-butikker

Frasalg af selskaber sikrer dansk handelsselskab rekordoverskud

Gammelt sodavandsbrand tager cocktailkampen op med kendt tonic

Forsiden lige nu

Her er alle årets danske michelinstjerner

Der er i dag blevet uddelt michelinstjerne til de danske restauranter, og Danmark kan nu bryste sig af at have 26 michelinrestauranter med i alt 31 stjerner. Se alle de danske michelinstjerner her.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier