FødevareWatch

Netto klar med ny landedirektør i Sverige

Dansk Supermarked har fundet en ny landedirektør for sine svenske Netto-forretninger.

Det er ikke kun på den danske side af Sundet, at direktørerne flytter fra Coop til Dansk Supermarked.

Den stadig nytiltrådte direktør for Netto International Michael Løve, som selv har en fortid i Coop, har netop sat navn på, hvem der i fremtiden skal lede den svenske del af discountimperiet.

Coop-profil følger i Michael Løves Netto-fodspor

Det bliver ifølge en meddelelse fra Dansk Supermarked Group Anders Wennerberg, der bliver ny landedirektør i Sverige. Han afløser indkøbsdirektør Jan Richter, der siden marts har fungeret som landedirektør, efter at man sagde farvel til Bent Holm.

Anders Wennerberg kommer til Netto Sverige fra et job som kædechef for det svenske Coop Butiker & Stormarknader AB, hvor han har været i de seneste fem år. Før det var han både i Intersport, Biltema og dagligvarekoncernen Ica.

Af meddelelsen fremgår det, at Sverige er udset som et af Dansk Supermarked Groups vækstområder.

"Strategien bliver bakket op af markante investeringer de kommende år, og som ny landedirektør bliver det Anders Wennerbergs opgave at indfri ambitionerne på det svenske marked," hedder det.

"Vi er meget glade for at have fået Anders ombord i Netto. Vores planer for Netto Sverige er ambitiøse med både nyt koncept og ekspansion, så det har været afgørende for os at hente en erfaren person som Anders, der kender branchen og det svenske marked indgående, både på indkøbssiden og forretningssiden," siger Michael Løve om udnævnelsen af Anders Wennerberg som ny landedirektør i meddelelsen.

Han tilføjer:

"Anders har ry for at være en særdeles dygtig og motiverende leder, som kan samle et stærkt team og skabe gejst i en organisation. Jeg ser meget frem til at arbejde sammen med ham.

"Ambitionerne på det svenske marked er ikke til at tage fejl af. Der er lagt en meget ambitiøs vækstplan for Netto Sverige, og den glæder jeg mig til at gøre mit for at indfri og samtidig blive del af en ung og dynamisk organisation," udtlaer Anders Wennerberg selv om sit nye job.

Nyt job til anden svensker

Nyheden kommer dagen efter, at Magnus Johansson tiltrådte som ny adm. direktør for Coop Sverige. Han afløser Sonat Burman-Olsson, der har været direktør siden maj 2014, og kommer fra en stilling i Mekonomen og i 2012-2013 var han adm. direktør for Coop Indkøb og Logistik. Før det var han adm. direktør for Lantmännen Cerealia.

Netto udskifter chef i Sverige

Alle nye Netto-butikker får ny indretning – nu åbner de første

Alle nye Netto-butikker får ny indretning – nu åbner de første

Netto optrapper discountkrigen med mange nye butikker - og 900 ekstra medarbejdere

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier