FødevareWatch

37-årig bliver del af Coops topledelse

I februar sagde koncernfinansdirektør Per Toelstang efter seks år farvel til Coop og til arbejdet i topledelsen. Nu er afløseren fundet, og mandag sætter Kræn Østergaard Nielsen sig i den stol, hvor man har ansvaret for koncernens økonomi, regnskab og teknologi.

Foto: Anders Finn

37-årige Kræn Østergaard Nielsen, der har været detailhandels- og ejendomsdirektør i Coop siden 2014 og efterfølgende teknologidirektør med ansvar for digitaliseringen i andelskoncernen, afløser afgående koncerndirektør Per Toelstang. Fra i dag vil Kræn Østergaard Nielsen sidde med ansvaret for koncernens økonomi, regnskab og teknologi, skriver Berlingske.

Forud for tiden i Coop var Kræn Østergård Nielsen i McKinsey & Company, ISS, og Dansk Supermarked.

Overfor Berlingske lægger adm. direktør Peter Høgsted ikke skjul på, at forfremmelsen kan ses som endnu et element i at forberede koncernen på et generationsskifte.

"En af mine opgaver er at bringe et arvefølgegrundlag frem til bestyrelsen til den dag, man ikke længere selv skal være der. Der er det altid godt at have forskellige personligheder og profiler med forskellige erfaringer. Der er i hvert fald fire gode at vælge imellem. Ikke at det er noget, der lige sker lige i morgen, men man skal hele tiden arbejde med den opgave," siger han.

Coop-ledelsen består fremover af adm. direktør Peter Høgsted, Jan Madsen, Gregers Wedell-Wedellsborg, Jens Visholm og nu Kræn Østergård Nielsen.

Ti procent gider og tør betale med mobilen

Coop: Ny direktion skal øge fokus på fødevarer

Coop vil lave supermarkedernes version af Mobilepay

Coop hyrer ny direktør 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier