De danske forbrugere er i stigende grad blevet forhippede på veganske retter og kødfrialternativer. Det har fået Meny til at lancere et nyt kødfrit koncept.
"Helt konkret er der tale om 21 forskellige veganske frokost- og middagsretter - to go eller ready to heat - hvoraf otte retter dagligt bliver tilberedt i fødevaremarkedets delikatesseafdeling," skriver dagligvarekæden i en pressemeddelelse.
I udvalget vil der både være lette frokostretter som wraps og salater, mens aftensmåltiderne vil bestå af retter som lasagne, chili sin carne og fake kylling.
"Både i den betjente delikatesseafdeling og i separate kølere får vi et attraktivt vegansk sortiment, der imødekommer forbrugernes ønsker med hensyn til variation, inspiration og ikke mindst let tilgængelige, kødfrie måltider," udtaler Martin Brinch Jöhncke, koncept- og udviklingsdirektør i Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.
Meny er langt fra det eneste danske supermarked, som skruer op på vegetarfronten. Konkurrenten Coop har også udvidet sit udvalg af plantebaserede produkter og vegetarretter.
I efteråret 2015 indgik supermarkedskoncernen en kædeaftale med Naturli’ Foods,som producerer plantebaserede fødevarer, for at udvide mængden af veganske produkter.
Flere veganske varer på supermarkedernes hylder
Coop har fundet lille målgruppeperle - den grønne østjyske lomme
Det ved Coop om fremtidens madtrends
Højer Pølser lægger an til vegetarisk landing
Daloon ser stort potentiale i forårsruller uden kød