FødevareWatch

Grøntsagskrise volder problemer i Storbritannien

Kolde temperaturer og oversvømmelser i Spanien har skyllet grøntsagerne af tallerknerne i Storbritannien.

Grøntsager er for tiden en mangelvare i britiske supermarkeder. | Foto: Peter Hove Olesen/arkiv

Supermarkeder i Storbritannien er havnet i en grøntsagskrise.

Størstedelen af grøntsagsleverancerne til Storbritannien kommer fra det sydøstlige Spanien. En region, der for tiden er plaget af oversvømmelser og temperaturer nær frysepunktet, hvilket især har ødelagt væksten af broccoli, salat, squash og auberginer.

Situationen i Spanien viser sig i al tydelighed i butikker i Storbritannien. Tomme hylder, frustrerede kunder og manglende omsætning hos supermarkederne er således resultatet af det voldsomme vejr. Det skriver Sky News

Hos nogle butikker har man ovenikøbet set sig nødsaget til at sætte begrænsninger på, hvor meget Iceberg-salat hver enkelt kunde kan købe. Det kommer til udtryk på de sociale medier, hvor flere briter har illustreret problematikken og taget billeder af skilte, hvor butikker sætter kvoter for køb af grøntsager.

Løsningen på problemet har for nogle kæder været at indkøbe grønt fra USA.

I Danmark er situationen dog fortsat mindre tilspidset. Sådan lyder det fra Nanna Knudsen, der er kommunikationskonsulent i Dansk Supermarked.  

"Selvom det dårlige vejr i Sydeuropa lige nu er en udfordring for den danske dagligvarehandel, ser du ikke tomme hylder hos os. Vi er godt forberedte og gør alt, hvad vi kan for at skaffe grøntsagerne hjem," siger hun.

"Vi har sat informationsskilte op i nogle af vores butikker for at informere kunderne om, at der i øjeblikket kan være begrænsede mængder eller mangel på grøntsager på grund af vejret i Sydeuropa," fortæller Nanna Knudsen.

Detailkoncerner: Der er måneder til normal forsyning af grøntsager

Stor mangel på grøntsager i Dansk Supermarked

Østjylland oplever mangel på økologisk oksekød

Dåsegigant leverer på linje med forventningerne

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier