FødevareWatch

Fransk regering vil sagsøge Carrefour

Den franske regering vil sagsøge dagligvaregiganten for urimelige metoder over for leverandørerne. Andre kæder kan komme i problemer.

Foto: Christophe Ena

Den franske regering vil sagsøge Europas største dagligvarekæde, Carrefour, for på unfair vis presse leverandørerne til lavere priser.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Carrefour har ikke nogen kommentarer til sagen, men Bruno Monteyne fra analysefirmaet Bernstein siger ifølge Reuters, at både Carrefour og andre dagligvarekæder kan blive ramt.

Prøv FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

"Det er helt sikkert ikke gode nyheder for Carrefour og andre franske detailkæder. Hvad enten retssagen falder ud til den ene eller den anden side, vil den få betydning for, hvordan Carrefour skal behandle sine leverandører i fremtiden," siger han.

Producenter har længe protesteret mod Carrefours samhandelsbetingelser. Flere hævder, at de producerer med tab på grund af overkapacitet og et aggressivt prispres. Samtidig bliver Carrefour beskyldt for at presse leverandører til at give rabatter uden at få nogen modydelse.

Carrefour giver efter og hæver prisen på kødet

Europæisk genkomst sætter ild til Carrefours økonomi

Fransk hypermarked får aktiemedgang på godkendte salgstal

Mere fra FødevareWatch

I Ovodan har man gjort æg til en global milliardforretning

Det fynske æggepulverselskab Ovodan Egg Group er markedsledende i flere lande og buldrer i disse år frem i Kina. I år har selskabet, der er ejet af Stadil-konglomeratet Thornico, en børsnotering i kalenderen, som skal fremme væksten yderligere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier