FødevareWatch

Samhandel på Ærø er ulovlig

Ærø Madservice og Superbrugsen i Marstal risikerer bøder for at handle med hinanden, og det skaber stor utilfredshed på øen.

Superbrugsen i Marstal risikerer at miste omsætning i omegnen af 750.000 kr., fordi den ikke længere må handle med Ærø Madservice. Foto: /ritzau/Jens Panduro

På Ærø, den lille ø syd for fyn, har Ærø Madservice og Superbrugsen i Marstal samarbejdet om at levere mad til byens ældre. Men samhandlen mellem de to virksomheder er ulovlig og skal ophøre, oplyser Fødevarestyrelsen.

Årsagen er, at Ærø Madservice efter sammenlægningen af Marstal og Ærøskøbing Kommune i 2006 er gået fra hovedsagelig at levere mad til plejehjemsbeboere i Marstal til at levere mad til institutioner på hele øen.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Konsekvensen af den udvikling er, at produktionskøkkenet i henhold til EU-forordninger og den danske bekendtgørelse om autorisation er blevet autoriseret som virksomhed, der på grund strengere krav til fødevaresikkerhed ikke må købe fødevarer af en detailvirksomhed som brugsen. Derfor har Ærø Kommune sendt leverancerne af fødevarer til Ærø Madservice i udbud.

Skaber omsætning

Ifølge avisen står Superbrugsen i Marstal til at miste omsætning i omegnen af 750.000 kr.

Derfor vækker afgørelsen fra Fødevarestyrelsen også forargelse hos andenviceborgmester på Ærø Anders Johansson (K). Han beder kommunens Kultur-og Socialudvalget gå ind i sagen, når udvalget mødes i morgen.

"Brugsen har leveret fødevarer til øens plejehjem i 32 år uden problemer. Det skaber omsætning, som risikerer at gå tabt. Vi er nødt til at prøve at annullere udbuddet og tænke kreativt. Om nødvendigt må vi lade ordningen fortsætte, selv om det er ulovligt," siger han og til føjer, at han overvejer at sende et skriftligt spørgsmål til fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) for at få oplyst, om det kan være rigtigt.

Danskerne skifter udenlandsk vin ud med specialøl

Restauranter vil bruge rå mælk til madlavning

Statsministersøn løfter salget i ø-bryggeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier