FødevareWatch

Så mange milliarder tjente Rema-ejere i 2015

Reitan Gruppen, der ejer detailkoncernen Rema og kioskvirksomheden Reitan Convenience, som i Danmark driver 7-Eleven-butikkerne, har haft et rekordgodt 2015.

De norske ejere af Reitan Gruppen, som i Danmark driver 273 Rema 1000-kæden og 189 7-Eleven-butikker, og som samlet har aktiviteter i syv lande, har godt gang i kasseapparaterne.

Rema 1000-forretningen alene voksede med 5 mia. norske kr. i 2015, og samlet omsatte den del af selskabet for 63,3 mia. norske kr. - svarende til cirka 50 mia. kr.

"Aldrig har Rema 1000 solgt så mange varer som i 2015! Med en butiksomsætning på NOK 53,5 mia. i Norge og Danmark, og 6 pct. vækst, er vi svært glade for 2015. Men vi hviler os ikke. 2015 var et hårdt år med en stadig mere krævende konkurrence," udtaler Ole Robert Reitan, adm. direktør Rema 1000, i en meddelelse.

For Reitan Convenience, der driver den norske kioskkæde Narvesen og 7-eleven-butikkerne, udgjorde den samlede omsætning 15,5 mia. norske kr., og man opnåede et driftsresultat på 553 mio. norske kr.

"For få år siden var det knapt nogen som troede, at det var muligt at opnå så gode resultater gennem kioskdrift. I dag har Reitan Convenience en pengestrøm, som nærmer sig milliarden, og der er et enormt potentiale for videre vækst, udtaler adm.direktør i Reitan Convenience, Magnus Reitan.

Længere nede i det samlede Reitan-regnskab finder man et driftsresultat, der voksede med godt en halv mia. norske kr. til 3,426 mia. norske kr., mens resultatet før skat voksede med omkring 30 pct. til 3,113 mia. norske kr. fra 2,381 mia. norske kr. året før.

"[De] solide resultater skyldes, at vi har det morsomt og har en omkostningseffektiv drift. Takket være dygtige folk med stærke værdier og ambitioner har vi aldrig været bedre rustet til fremtiden," udtaler ejer og stifter af Reitangruppen, Odd Reitan, der også er far til de to øvrige direktører i gruppen.

Nyt dansk fokus kaster rekordresultat af sig i 7-Eleven

Grød-bægre finder vej til Coop

Med Rema 1000 i spidsen vinder discount nye markedsandele

Rema-ejere vil af med aktier i svensk detailkoncern

Reitan skal drive flere DSB-kiosker

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier