FødevareWatch

Rema-ejere vil af med aktier i svensk detailkoncern

De norske ejere i Reitangruppen ønsker en mere fokuseret koncern, og derfor vil gruppen nu af med den store aktiepost, som man har i den svenske Axfood-koncern.

Der skal mere fokus på korneforretningerne i Rema 1000 og 7-Eleven, og derfor vil norske Reitangruppen nu af med den 15,6 pct. store aktiepost, som man har i den svenske detailkoncern Axfood.

Det skriver Dagens Industri.

"Beholdningen i Axfood er en finansiel investering for Reitan-koncernen, og et salg ville skabe større økonomisk fleksibilitet og give mulighed for Reitan-koncernen at øge fokus på udvikling af de egenkontrollerede selskaber. Processen med at undersøge mulighederne for andelen Axfood vil blive gennemført løbende," skriver Reitan ifølge avisen i en pressemeddelelse.

Reitan-direktør Odd Reitan har siddet i Axfood-bestyrelsen siden 2009, og gennem årene har der løbende været spekuleret i, om nordmændene havde planer om at gå ind i Sverige, som man har gjort det i Danmark.

Odd Reitan træder som følge af beslutningen om at sælge aktierne i Axfood, ud af bestyrelsen, når der i marts afholdes generalforsamling.

Axfoods aktiviteter består både koncernens egne 258 butikker og franchise-aftaler i kæderne Willy:s og Hemköp.

50,1 pct. af aktierne i den børsnoterede virksomhed ejes af stifteren Axel Johnsons ejet selskab.

Svensk detailkæde øger salget med 6,7 pct.

Svensk økologi i massiv vækst

Norske detailkoncerner bokser med kronekurs

Reitan skal drive flere DSB-kiosker

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier