FødevareWatch

Tesco får hug for lange betalingsfrister

Detailkæmpen Tesco har været på kant med god praksis med sine lange betalingsfrister overfor leverandører, konkluderer en britisk tilsynsmyndighed på baggrund af en årelang undersøgelse.

Den store britiske supermarkedskæde Tesco, som i 2014 blev indhyllet i en omfattende regnskabsskandale, har endnu engang gjort sig uheldigt bemærket. Denne gang får det dog næppe helt så store konsekvenser som for et par år siden.

Den britiske tilsynsmyndighed The Groceries Code Adjudicator (GCA) indledte for næsten et år siden en undersøgelse af detailkæden ansporet af regnskabsskandalen, og tirsdag kom man så med sin rapport på baggrund af undersøgelsen.

Det skriver Wall Street Journal.

GCA blev oprettet i 2013 med det formål at føre tilsyn med forholdet mellem de britiske detailaktører og deres leverandører, og undersøgelsen af Tesco er den første, som man har indledt, skriver avisen.

Tilsynsorganet konkluderer, at Tesco ”på urimelig vis” har udsat betaling til leverandører og påpeger, at kæden er nødt til at foretage markante ændringer i sin praksis. Tescos handlinger ses nemlig som en ”alvorlig overskridelse” af den såkaldte Groceries Supply Code of Practice.

Ifølge Wall Street Journal accepterer Tesco konklusionerne i rapporten og bebuder, at man ”fortsat vil samarbejde med leverandører for at genopbygge tilliden.”

”Det absolutte fokus på driftsmargin havde skadelige konsekvenser for forretningen og vores forhold til leverandører. Det er nu blevet grundlæggende ændret,” undskylder adm. direktør Dave Lewis ifølge avisen i en pressemeddelelse.

GCA noterer sig også i sin rapport, at Tescos forhold til leverandørerne er blevet bedre på det seneste, og konklusionerne af undersøgelsen vil ikke få nogen konkrete konsekvenser for storkoncernen. Tilsynsmyndighedens magt er nemlig yderst begrænset og den har ingen mulighed for at pålægge detailaktørerne økonomiske sanktioner, skriver Wall Street Journal.

Lange betalingsfrister presser leverandørerne

Avis: Britisk leverandørpres er en "langsigtet trend"

Dansk Supermarked trækker betalingerne

Tesco kan se frem til milliardbøde

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier