FødevareWatch

Avis: Britisk leverandørpres er en "langsigtet trend"

Presset på leverandører til fødevare- og drikkevareindustrien i Storbritannien er tungt i disse dage, især pga. markant forlængede betalingsfrister fra flere storaktører, som selv mærker presset fra oven.

Foto: Colourbox/Arkiv

Flere store detail- og fødevarekoncerner på det britiske marked lægger et enormt pres på sine leverandører med forlængede betalingsfrister, der truer med at vælte økonomien for de små selskaber. Det er et markant problem for leverandørerne – men muligvis også et problem, der ikke er så meget at gøre ved, da de store koncerner selv mærker presset fra oven.

Det skriver den britiske avis The Independent.

En nylig advarselsrapport fra kuratorfirmaet Begbies Traynor, som blev beskrevet her på FødevareWatch, pegede på, at mere end 100 leverandører kan bukke under og gå konkurs i den verserende detailkrig i Storbritannien, hvor forlængede betalingsfrister også blev nævnt som et af problemerne.

Men det er ikke kun på detailmarkedet, at problemet ses.

Leverandører kan brække nakken i detailkrig

Langsigtet trend

For nylig sagde selskabet Brewpack, der leverer udstyr til drikkevareproducenter,til BBC, at den amerikanske bryggerigigant AB InBev havde forlangt en betalingsfrist på hele 120 dage fra slutningen af den måned, hvor en ordre blev afgivet.

Ifølge selskabet er det helt uhørt, og et andet selskab sagde til tv-stationen, at man simpelthen ikke længere har råd til at levere til bryggerikoncernen.

Ifølge The Independent har ketchup-producenten Heinz på det seneste fordoblet sin betalingsfrist overfor leverandører, mens også selskaber som Premier Foods og 2 Sisters har opsat urimelige økonomiske krav til sine leverandører.

John Duffy, der er adm. direktør i fødevarevirksomheden Finsbury Foods, som leverer produkter til detailhandelen, siger til The Independent, at det er en virkelighed, som aktørerne ligeså godt kan vænne sig til. De store selskaber er nemlig så tyngede af gæld, som kapitalgrupperne, der ejer dem, har optaget, at man ikke har noget valg.

”Det er en langsigtet trend…hvis du har en masse gæld, så har det førsteprioritet at betale den af,” siger han til avisen.

 

Svagt år for britisk fødevareflagskib

Nedturen fortsætter for ’The Big Four’

Netto klar til discountkrig i Storbritannien

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier