FødevareWatch

Coop vil investere i startups for 100 millioner

Danmarks største dagligvarevirksomhed vil med ny venture-forretning og enhed fokusere på startups og andre mindre selskaber for at forbedre sine finansielle resultater.

Foto: Finn Frandsen

Coop er klar til at lægge 100 mio. kr. i mindre selskaber, som producerer fødevarer eller har anden relevans i forhold til dagligvareaktørens portefølje af forretninger. Det skal ske via en ny venturearm, som Coop integrerer under Coop Invest.

Det skriver Børsen.

"Vi har jo i Coop to mio. medlemmer, og hver uge er der fem mio. i vores dagligvarebutikker. Samtidig har vi stor succes med vores app. Alt det vil vi gerne udnytte, så vi på sigt kan øge det finansielle råderum til investeringer," siger Lasse Bolander, formand for Coop, til mediet.

Coop oplyser som et andet konkret eksempel, at ventureinvesteringer kan blive rettet mod virksomheder, som kan videreudvikle virksomhedens app, der har 500.000-600.000 brugere.

Som tidigere beskrevet af FødevareWatch leverede Coop i fjor rekordresultater på både top- og bundlinje. Varesalget landede på 44,6 mia. kr., mens årsresultat lød på 756 mio. kr. Fremskrivningen for 2021 har imidlertid været noget lavere med en forventning om et mindre plus på bundlinjen.

Coop-direktør: Der vil komme prisstigninger på dagligvarer

Britisk Coop-partner på opkøb i Holland

Superbrugsen-direktør: Indkøbsmønstret har ændret sig en del siden nedlukningen

Stor Superbrugsen-satsning skal stille danskernes sult efter måltidsløsninger

Føtex-bude får 3F-overenskomst 

Mere fra FødevareWatch

Pernod Ricard køber online whiskykæmpe

The Whisky Exchange er onlineforhandler af knap 4000 forskellige skotske whisky-mærker i over 30 lande. Handlen skal give den franske koncern mere viden om markedet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier