FødevareWatch

Coop-direktør: Der vil komme prisstigninger på dagligvarer

Høje globale råvarepriser vil snart præge hylderne i supermarkedet. Vi kan se på tallene for hele markedet, at priserne er steget mere i år end sidste år, siger koncerndirektør Per Thau.

Per Thau, koncerndirektør i Coop Danmark med ansvar for logistik og indkøb. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

De stigende fragt- og råvarepriser på tværs af forsyningskæden er ved at sætte sit aftryk på dagligvarehandlen og vil i sidste ende gøre varerne dyrere for forbrugerne.

Det skriver Dagligvarehandlen på baggrund af et interview med Per Thau, der er koncerndirektør i Coop Danmark med ansvar for logistik og indkøb.

"Det kommer dels fra mangelsituationer, dels fra større efterspørgsel. Prisstigningerne vil ende ude ved forbrugerne på de fleste produkter. Vi kan se på tallene for hele markedet, at priserne er steget mere i år end sidste år," siger han.

Co-Ro er ramt af høje priser på råvarer og fragt – men forventer værre 2022

Presset på branchen kommer bl.a. af, at lukningen på Suez-kanalen og coronaudbrud på flere havneterminaler i Kina hiver prisen på containertransport op samtidig med, at mange landes økonomier igen kører i højt gear, og efterspørgslen stiger. Ifølge Per Thau vil problemerne fortsætte ind i 2022.

Det seneste år er fødevarepriserne globalt steget med hele 33 pct.

Regeringen vil sætte ind mod "falske selvstændige"

Forbruget af kød falder: Danskerne spiser flere plantebøffer  

Mere fra FødevareWatch

Chokoladekoncern undskylder til Kina

Chokoladekoncernen Mars har været ude med en officiel undskyld til Kina, hvor den bl.a. understreger, at Mars ”respekterer Kinas nationale suverænitet”. Det sker, efter koncernen har refereret til Taiwan i en reklamekampagne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier