I fremtiden behøver kulhydratforskrækkede ikke være så være så bange for kartoflerne som hidtil.
For som et alternativ har Give-virksomheden Myco Mind opfundet slankekartoflen, der har fået navnet Power Potato. Den danske kartoffel har ifølge selskabet 35-45 pct. færre kalorier og kulhydrater end en almindelig spisekartoffel, og den har været tre år undervejs.
"Vi ønsker at bringe kartoflerne tilbage på middagsbordet, og med den nye 'Power Potato' er der ingen undskyldning for ikke at spise kartofler dagligt eller i det mindste flere gange om ugen," siger Christian Myllerup, direktør i Myco Mind, i en pressemeddelelse.
Projektet med at lave den kalorielette knold er lykkedes ved at benytte en speciel dyrkningsmetode, hvor der bl.a. er tilført mindre gødning.
"Spiser man en normal portion på cirka 250-300 gram af "Power Potato", indtager man mellem 35 og 45 pct. færre kulhydrater og kalorier end den tilsvarende mængde af almindelige kartofler og kun en 1/6 del af de kalorier og kulhydrater, som man vil have indtaget, hvis man spiste ris eller pasta. "Power Potato" har desuden et højt indhold af de sunde kostfibre og 35 procent mindre stivelse end andre traditionelle kartofler," siger direktøren videre.
Kartoflen lanceres for alvor i denne måned og fra start i alle Salling Groups butikker, fremgår det.
Nyt koncept: Bilka vil frisksnitte frugt og grønt 62 procent flere kunder hos Meyers i julen Salling Group tilbyder vegetarisk julefrokost Covid-19 sætter sig i tallene hos kartoffelkoncern