FødevareWatch

Carrefour i kursdyk efter canadisk frieri har slået fejl

På børsen i Paris blev der mandag formiddag straks reageret på, at Carrefour-sammensmeltningen med canadiske Alimentation Couche-Tard ikke bliver til noget.

Foto: Loic Venance/AFP/Ritzau Scanpix

Aktien i den franske supermarkedskæde Carrefour bliver mandag formiddag sendt ned med 5,5 pct. på børsen i Paris, efter at det sent fredag kom frem, at en sammensmeltning med canadiske Alimentation Couche-Tard ikke bliver til noget.

I en meddelelse lørdag bekræftede parterne, at dialogen om, at Couche-Tard, der blandt andet ejer tankstationskæden Circle K, ville overtage Carrefour, er stoppet.

Parterne vil i stedet undersøge potentielle muligheder for forskellige former for samarbejde, skriver de i meddelelsen lørdag.

Onsdag i sidste uge kom det frem, at de to koncerner talte om en potentiel overtagelse, men allerede torsdag sagde både den franske finansminister Bruno Le Maire og den franske beskæftigelsesminister Elizabeth Borne, at de var imod en overtagelse.

Couche-Tard forsøgte, ifølge Bloomberg News, at berolige de franske politikere med planer om at pumpe 3 mia. euro ind i Carrefour over fem år og dermed satse på investeringer frem for at skære i omkostninger og medarbejdere. Men uden held.

Mere fra FødevareWatch

Yderligere et familiemedlem trækkes ind i kvotesag

Familietrådene i den verserende kvotesag griber om sig onsdag, hvor det står klart, at ikke kun Henning Kjeldsens hustru har været involveret i sagen. Også et familiemedlem, som er afgået ved døden, har ifølge anklagemyndigheden været med til at omgå kvotereglerne, som giver svindelspørgsmålet nye tidsperspektiver.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier