FødevareWatch

Canadier forsøger at berolige politikere om køb af Carrefour

Alimentation Couche-Tard oplyser, at der er planer om at pumpe 3 mia. euro ind i Carrefour over fem år. Det skal berolige de franske politikere, der torsdag udtrykte bekymring.

Foto: Thomas Mukoya/REUTERS / X90150

Canadiske Alimentation Couche-Tard forsøger nu at berolige de franske politikere, efter at forsøget på at købe den franske supermarkedskæde Carrefour er kommet i modvind.

Fredag oplyser Alimentation Couche-Tard, at der er planer om at pumpe 3 mia. euro ind i Carrefour over fem år, og dermed vil canadierne satse på investeringer fremfor at at skære i omkostningerne og antallet af arbejdspladser, siger kilder tæt på sagen til Bloomberg News.

Fredag falder Carrefour med 4 pct., efter den franske finansminister, Bruno Le Maire, har sagt, at han er klar til at give "et utvetydigt og definitivt nej" til opkøbet. Han har tidligere været ude at sige, at han er bekymret for, at en fransk supermarkedskæde kommer over på udenlandske hænder, og at landet er nødt til at fastholde indenlandsk kontrol over dets fødevareforsyning.

Allerede torsdag var der uro, efter Alimentation Couche-Tard, der blandt andet driver tankstationsbutikker og ejer tankkæden Circle K, dagen før bekræftede, at selskabet er kommet med et ikke-bindende købstilbud på 20 euro per Carrefour-aktie.

Her kastede finansministeren og den franske beskæftigelsesminister, Elisabeth Borne, grus i opkøbsmaskineriet.

Carrefour beskæftiger omkring 100.000 i Frankrig og er landets største private arbejdsgiver´.

Selskaberne er i øjeblikket i dialog om de yderligere betingelser, men nyheden sendte onsdag Carrefour op med 13,4 pct. Men torsdag faldt aktien med 2,5 pct. til 17,10 euro.

Franske ministre imod Circle K-ejers mulige opkøb af Carrefour Canadisk Circle K-ejer vil købe fransk supermarkedskæmpe Walmart sælger ud i japansk dagligvarekæde 

Mere fra FødevareWatch

Tidligere Meyers-folk klar med ny frokostsatsning

Efter ti år stoppede Carl Johan Paulsen sidste år som chef for Meyers Køkken. Nu vil han og en tidligere kollega ind på det københavnske frokostmarked med ambitiøst afsæt og en plan for de kommende tre år.

Nordjysk fiskeeksportør fanget i brexit-regler

Frederikshavn-selskabet Chrisfish har fået svært ved at eksportere skaldyr til Storbritannien. Højere toldmur og forsinkelse ved grænsen skaber frustrationer og vil ramme eksporten hårdt.

Hancock-bryggeriet klarer sig på lokal opbakning

Mindre grænsehandel har hjulpet på omsætningen i Skive-bryggeriets seneste regnskab, der er presset af det manglende salg af fadøl til restaurationer og fester. Smalhals på omkostningsfronten har sikret overskud.

Parter skyder med skarpt i mejeriopgør: Hvad er mælk?

Plantedrik eller komælk. Tonen skærpes fra mejerisektoren og modstanderne hos plantedrikproducenter som Naturli i forbindelse med EU-forslag, der skal præcisere mejeribetegnelsen. Mejeriforeningen kalder modstanden "hysterisk".

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier