FødevareWatch

Coop vil investere over en milliard i nye køleanlæg

Den danske detailkoncern skal udskifte køleanlæg i over 500 af dets butikker. Det er det enkeltstående projekt, der har den største positive effekt på koncernens CO2-udledning, lyder det.

Foto: Rune Aarestrup Pedersen/ERH

Coop Danmark er i gang med et større energiprogram, der skal gøre koncernens mange butikker mere miljøvenlige. Et af tiltagene er en udskiftning af køleanlæg i over 500 butikker, såsom Kvickly, SuperBrugsen, Fakta og Irma, frem til 2027.

Samlet forventer Coop og brugsforeningerne at investere over en milliard i projektet. Det oplyser koncernen i en meddelelse.

Konkret er det anlæg, som primært anvender HFC-kølemidlet R404, som skal udskiftes, da midlet er miljøskadeligt. Fra 2030 er det ulovligt at have HFC-anlæg.

”Af alle vores klimatiltag er dette det enkeltstående projekt, der har den største positive effekt med en CO2 reduktion i omegnen af 22.000 tons årligt. Så selv om det er ekstremt omkostningskrævende, ønsker vi, at det gennemføres så hurtigt, som det er muligt,” siger Signe D. Frese, der er CSR-direktør i Coop, i meddelelsen.

Blandt andre tiltag har Coop udskiftet over 200.000 lysstofsrør og spots i koncernens butikker til LED-lys.

Coop oplever høj vækst i salget af laktosefri produkter

Coop må sige farvel til fooddirektør

30 procent af Coops frugt- og grøntsalg er nu økologisk

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier