FødevareWatch

30 procent af Coops frugt- og grøntsalg er nu økologisk

Økologisalget vokser fortsat i frugt- og grøntafdelingerne i Coops butikker, mens salget af konventionelle går tilbage.

Foto: Johan Gadegaard/ Ritzau Scanpix

Økologiandelen i dansk dagligvarehandel fortsætter med at vokse, og ifølge Danmarks Statistik er økologien særlig stærkt repræsenteret i frugt- og grøntafdelingen, hvor 38 pct. af salget i 2018 ikke var konventionelle varer.

Ifølge Dansk Handelsblad har salget økologiske varer i frugt- og grøntafdelingen i ca. 100 Coop-butikker overhalet salget af konventionelle varer.

"På landsplan udgør det økologiske frugt og grønt nu over 30 pct. af det samlede frugt og grønt-salg. I Irma-kæden nærmer den økologiske frugt og grønt-omsætning sig 60 pct., og vi har en hel del butikker i Københavnsområdet, Nordsjælland, Aarhus og Roskilde, hvor øko-andelen på frugt og grønt er over 50 pct.," siger Thomas Roland, CSR-chef i Coop, til bladet.

I 2018 så Coop en vækst på 18-20 pct. inden for økologisk frugt og grønt, mens det generelle økologiske salg steg med ca. 10 pct.

Tidligere i år meddelte Rema 1000, at man for 12. år i streg havde set sit økologiske salg stige, og at det i 2018 steg med 20 pct. Det fremgår ikke, hvor stor en del af den samlede omsætning, der var økologisk.

Økologisalget voksede med 14 procent i 2018

Den grønne Irma-pige skal være blå igen: Øko-supermarked droppet

Økologisalget voksede 20 procent i Rema 1000

S vil fordoble økologi i Danmark

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier