FødevareWatch

Salling Group trækker sig ud af Sverige

Salling Group trækker sig ud af det svenske discountmarked og sælger sine 163 butikker.

Foto: Paul Cooper/JP

I fremtiden skal der ikke bruges Salling Group-penge på at opdyrke det svenske discountmarked.

Efter en række svære år har detailkoncernen torsdag morgen oplyst, at man trækker sig ud af landet, og at man sælger sine 163 Netto-butikker i landet.

Køberen er ifølge en meddelelse fra Salling Group svenske CBS, og den betyder, at Salling Group i fremtiden kun vil have butikker i Danmark, Tyskland og Polen.

"I Salling Group er vi meget tilfredse med aftalen, som gør, at vi kan øge investeringerne på færre markeder og yderligere fokusere vores virksomhed til gavn for kunder i Danmark, Polen og Tyskland," udtaler Per Bank, adm. direktør i Salling Group.

CBS AB driver omkring 240 butikker. Virksomheden har kontorer i Stockholm, Malmø og Borlänge og omsætter for 16 mia. svenske kr. med 7500 medarbejdere. CBS er ejet af Kooperativa Förbundet og Konsumentföreningen i Stockholm.

Pengene fra frasalget af Netto Sverige skal bruges i det investeringsprogram, der ligger for de resterende lande, hvor man er i gang med at opgradere Netto-butikker. Derudover skal der også bruges penge på "digitale løsninger samt i øget onlinesalg af dagligvarer," som det hedder i meddelelsen, uden det dog videre konkretiseres.

Isoleret til udrulningen af det nye Netto-butikskoncept i Danmark, Polen og Tyskland planlægger Salling Group i 2019 at investere mere end 1 mia. kr.

Aftalen med CBS indebærer, at Salling Group leverer overgangsydelser i en given periode efter gennemførelsen af transaktionen, mens butikkerne omdannes i CBS-regi, skriver detailkoncernen.

Netto Sverige åbnede sine første svenske butikker i maj 2002, og aftalen om at overdrage forretningen omfatter også de 2000 medarbejdere i Netto Sverige.

Parterne har aftalt ikke at offentliggøre købsprisen for transaktionen, der planlægges gennemført i løbet af sommeren. Aftalens gennemførelse forudsætter godkendelse fra de svenske konkurrencemyndigheder.

Netto moderniserer 30 butikker i Polen næste år

Netto-chef og vækstteam har præsenteret regeringen for 24 anbefalinger

Mere fra FødevareWatch

Medie: Coronapassets gyldighed forkortes til syv måneder

Et flertal i Folketingets Epidemiudvalg har ifølge Ekstra Bladet beslutte at forkorte coronapassets gyldighed. Mediet skriver desuden, at Epedemikommissionen har anbefalet, at nattelivet lukkes ned og restauranter skal lukke ved midnat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier