FødevareWatch

Salling Group trækker sig ud af Sverige

Salling Group trækker sig ud af det svenske discountmarked og sælger sine 163 butikker.

Foto: Paul Cooper/JP

I fremtiden skal der ikke bruges Salling Group-penge på at opdyrke det svenske discountmarked.

Efter en række svære år har detailkoncernen torsdag morgen oplyst, at man trækker sig ud af landet, og at man sælger sine 163 Netto-butikker i landet.

Køberen er ifølge en meddelelse fra Salling Group svenske CBS, og den betyder, at Salling Group i fremtiden kun vil have butikker i Danmark, Tyskland og Polen.

"I Salling Group er vi meget tilfredse med aftalen, som gør, at vi kan øge investeringerne på færre markeder og yderligere fokusere vores virksomhed til gavn for kunder i Danmark, Polen og Tyskland," udtaler Per Bank, adm. direktør i Salling Group.

CBS AB driver omkring 240 butikker. Virksomheden har kontorer i Stockholm, Malmø og Borlänge og omsætter for 16 mia. svenske kr. med 7500 medarbejdere. CBS er ejet af Kooperativa Förbundet og Konsumentföreningen i Stockholm.

Pengene fra frasalget af Netto Sverige skal bruges i det investeringsprogram, der ligger for de resterende lande, hvor man er i gang med at opgradere Netto-butikker. Derudover skal der også bruges penge på "digitale løsninger samt i øget onlinesalg af dagligvarer," som det hedder i meddelelsen, uden det dog videre konkretiseres.

Isoleret til udrulningen af det nye Netto-butikskoncept i Danmark, Polen og Tyskland planlægger Salling Group i 2019 at investere mere end 1 mia. kr.

Aftalen med CBS indebærer, at Salling Group leverer overgangsydelser i en given periode efter gennemførelsen af transaktionen, mens butikkerne omdannes i CBS-regi, skriver detailkoncernen.

Netto Sverige åbnede sine første svenske butikker i maj 2002, og aftalen om at overdrage forretningen omfatter også de 2000 medarbejdere i Netto Sverige.

Parterne har aftalt ikke at offentliggøre købsprisen for transaktionen, der planlægges gennemført i løbet af sommeren. Aftalens gennemførelse forudsætter godkendelse fra de svenske konkurrencemyndigheder.

Netto moderniserer 30 butikker i Polen næste år

Netto-chef og vækstteam har præsenteret regeringen for 24 anbefalinger

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier