FødevareWatch

Coop går på børsen med ny investeringsforening

Coop får i denne uge noteret en ny investeringsforening på Københavns Fondsbørs.

Foto: PR

Under navnet Coop Opsparing bliver Coops nye investeringsforening i denne uge noteret på Københavns Fondsbørs.

Coop vil lave investeringsforening

Det skriver koncernen i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at det er målet for Coop-alternativet til de eksisterende foreninger "at sikre alle danskere adgang til, billige, enkle og ansvarlige investeringer."

"Der er et behov for at få finansielle produkter, der er forståelige, enkle og med mindre gebyrer," udtaler Lasse Bolander, der udover sit virke som bestyrelsesformand i Coop, også er udpeget som formand for Coop Opsparing.

Coop Opsparing investerer ifølge meddelsen størstedelen af porteføljen i ETF-fonde. Det er investeringsfonde, der ikke forsøger at slå markedet, men følger det, skriver Coop.

"Værdipapirerne er udvalgt ud fra deres ESG-rating (Enviromental, Social, Governance), der bl.a. vurderer bæredygtighed og social ansvarlighed. På den måde er det muligt at lade sparepengene gro med god samvittighed," hedder det.

Coop Opsparings tre afdelinger, der har risikoprofilerne Modig, Moderat og Forsigtig, er noteret på Københavns Fondsbørs og kan handles for både frie- og pensionsmidler.

Købmænd jagter pladsen som dansk erhvervslivs sociale makkerpar

Dagligvarekæder blandt danskernes favoritbutikker på nettet

Coop jagter 50.000 forsikringskunder

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier