FødevareWatch

Coop går på børsen med ny investeringsforening

Coop får i denne uge noteret en ny investeringsforening på Københavns Fondsbørs.

Foto: PR

Under navnet Coop Opsparing bliver Coops nye investeringsforening i denne uge noteret på Københavns Fondsbørs.

Coop vil lave investeringsforening

Det skriver koncernen i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at det er målet for Coop-alternativet til de eksisterende foreninger "at sikre alle danskere adgang til, billige, enkle og ansvarlige investeringer."

"Der er et behov for at få finansielle produkter, der er forståelige, enkle og med mindre gebyrer," udtaler Lasse Bolander, der udover sit virke som bestyrelsesformand i Coop, også er udpeget som formand for Coop Opsparing.

Coop Opsparing investerer ifølge meddelsen størstedelen af porteføljen i ETF-fonde. Det er investeringsfonde, der ikke forsøger at slå markedet, men følger det, skriver Coop.

"Værdipapirerne er udvalgt ud fra deres ESG-rating (Enviromental, Social, Governance), der bl.a. vurderer bæredygtighed og social ansvarlighed. På den måde er det muligt at lade sparepengene gro med god samvittighed," hedder det.

Coop Opsparings tre afdelinger, der har risikoprofilerne Modig, Moderat og Forsigtig, er noteret på Københavns Fondsbørs og kan handles for både frie- og pensionsmidler.

Købmænd jagter pladsen som dansk erhvervslivs sociale makkerpar

Dagligvarekæder blandt danskernes favoritbutikker på nettet

Coop jagter 50.000 forsikringskunder

Forsiden lige nu

Hedebølge presser dansk slagterigigant baglæns

Danish Crowns ledelse har lovet selskabets ejere, at slagterigiganten inden 2021 vil præstere en langt bedre indtjening end konkurrenterne. Lige nu har de store tyske slagterier dog det største forspring til Danish Crown i 10 år.

Billige afrikanske øl skal bane vejen for klodens kæmper

Mens europæiske og amerikanske forbrugere i stigende grad vender øl og alkoholiske drikke ryggen, har industrikæmperne indstillet kikkerten på det afrikanske kontinent, hvor afsætningen skal øges gennem blandt andet meget billige øl.

Er norsk netbutik på vej mod børsnotering?

Kolonial.no, den store tabsgivende dagligvarebutik på nettet i Norge, kan ifølge analytiker have kurs mod en børsnotering, efter at et svensk investeringsselskab har investeret 300 mio. norske kr. i forretningen.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier