Den post, hvor man i Dagrofa-regnskabet finder aflønningen af direktionen, voksede markant i 2017, skriver Dansk Handelsblad.
Faktisk modtog direktionen, som i 2017 bestod af den nu tidligere koncerntopchef Per Thau og den siddende økonomidirektør Henrik Christiansen hele 19,7 mio. kr., hvilket var godt 7 mio. kr. mere end året.
Ifølge koncernledelsen skyldes fremgangen, at incitaments- og fastholdelsesprogrammer i Dagrofa er kommet til udbetaling i året.
"Beløbet kan gå op og ned afhængig af, hvornår incitamentsprogrammer udløber og kommer til udbetaling. Incitamentsprogrammer skal vi naturligvis honorere, men vi skal også kigge på, hvad der er de rigtige incitamentsstrukturer fremadrettet," siger bestyrelsesformand og fungerende topchef Jesper Lok til avisen.
Den store lønpost kom i et regnskabsår, hvor ebitda-resultatet i Dagrofa-koncernen, hvor hele den tidligere Kiwi-forretning ikke længere er med, blev på 197 mio. kr.
Resultatet i Dagrofa-koncernen blev på minus 272 mio. kr.
Lægger man de seneste fem års resultater i Dagrofa sammen, har det i alt kostet ejerne i KFI Erhvervsdrivende Fond, Norgesgruppen og de selvstændige købmand 1,618 mia. kr. i samlet underskud at drive de omkring 1700 butikker og kiosker samt forretningerne i S-Engros, Catering Engros og Foodservice Danmark.
13. februar blev det meddelt, at Per Thau ikke længere skulle sidde i stolen som adm. direktør i Dagrofa-koncernen. Mens afløseren kommer på plads, er det bestyrelsesformand Jesper Lok, der har tøjlerne som fungerende topchef.
Dagrofa-formand: Foodservice-vækst afhænger af udbud
Endnu en markant skikkelse forlader Dagrofa
Dagrofa leverer nyt stort millionunderskud