FødevareWatch

Aktier: Britisk onlinesupermarked brager i vejret på grøn dag

Den amerikanske detailvirksomhed Kroger er blevet enig med det britiske onlinesupermarked Ocado om en overtagelse af 5 pct. af aktierne. Det får Ocado-aktien til at stige markant.

Det britiske onlinesupermarked Ocado springer enormt på børsen, efter at den amerikanske detailvirksomhed Kroger er blevet enig med Ocado om en overtagelse af 5 pct. af aktierne.

Kroger har budt på aktier i Ocado, der har en teknologi, der gør det muligt for andre grossister at drive automatiserede varehuse og levere mad til kundernes dør. Ocado-aktien flyver i vejret, og stiger 62,9 pct.

Kroger er USA' anden største detailvirksomhed efter Walmart. Den amerikanske koncern overtager 5 pct. af aktierne i Ocado, og handlen beløber sig til 247 mio. dollar - svarende til cirka 1,6 mia. kr. Den amerikanske aktie stiger 0,8 pct. i formarkedet.

De europæiske aktiemarkeder er generelt klædt i grønt, hvor det britiske FTSE 100-indeks stiger 0,2 pct., mens det franske CAC 40-indeks stiger 0,4 pct. Midt imellem ligger det tyske DAX-indeks sig med en stigning på 0,3 pct., samtidig med at det paneuropæiske Stoxx 600-indeks stiger 0,2 pct., selv om den danske A.P. Møller-Mærsk aktie falder efter et skuffende regnskab, og dermed trækker Stoxx 600 ned.

Regnskabet fra Mærsk viste værre takter end ventet i første kvartal. Driftsoverskuddet før af- og nedskrivninger, EBITDA, lød på 669 mio. dollar af de fortsættende aktiviteter, hvilket er en fremgang fra 638 mio. dollar i samme kvartal året før. Resultatet var svagere end ventet, da analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde ventet et driftsoverskud på 845 mio. dollar i kvartalet.

Mærsk-aktien får tæsk efter regnskabet, og dykker 10,5 pct. til 9088 kr.

Det hollandske kabel- og teleselskab Altice har også en god dag på børsen, efter at selskabet har formået at få flere kunder i Frankrig og på flere andre europæiske markeder. På selskabets flagskibsmarked i Frankrig tilføjede Altice 71.000 kunder, hvilket karakteriseres som den bedste kundetrend nogensinde på det europæiske marked, skriver Bloomberg News.

Aktier: Britisk onlinesupermarked brager i vejret på grøn dag

Ica indgår omfattende samarbejdsaftale med Ocado

Onlinesupermarked springer i vejret på første udenlandske aftale

Britisk onlinesupermarked hopper efter rygter om svensk samarbejde

Forsiden lige nu

Svensk veganerkomet vil starte produktion i USA

Svenske Oatly, der ligesom danske Naturli Foods producerer en stribe plantebaserede mælkealternativer, vil møde den voksende amerikanske efterspørgsel med opførelsen af en ny fabrik 'over there'.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier