FødevareWatch

Aktier: Britisk onlinesupermarked brager i vejret på grøn dag

Den amerikanske detailvirksomhed Kroger er blevet enig med det britiske onlinesupermarked Ocado om en overtagelse af 5 pct. af aktierne. Det får Ocado-aktien til at stige markant.

Det britiske onlinesupermarked Ocado springer enormt på børsen, efter at den amerikanske detailvirksomhed Kroger er blevet enig med Ocado om en overtagelse af 5 pct. af aktierne.

Kroger har budt på aktier i Ocado, der har en teknologi, der gør det muligt for andre grossister at drive automatiserede varehuse og levere mad til kundernes dør. Ocado-aktien flyver i vejret, og stiger 62,9 pct.

Kroger er USA' anden største detailvirksomhed efter Walmart. Den amerikanske koncern overtager 5 pct. af aktierne i Ocado, og handlen beløber sig til 247 mio. dollar - svarende til cirka 1,6 mia. kr. Den amerikanske aktie stiger 0,8 pct. i formarkedet.

De europæiske aktiemarkeder er generelt klædt i grønt, hvor det britiske FTSE 100-indeks stiger 0,2 pct., mens det franske CAC 40-indeks stiger 0,4 pct. Midt imellem ligger det tyske DAX-indeks sig med en stigning på 0,3 pct., samtidig med at det paneuropæiske Stoxx 600-indeks stiger 0,2 pct., selv om den danske A.P. Møller-Mærsk aktie falder efter et skuffende regnskab, og dermed trækker Stoxx 600 ned.

Regnskabet fra Mærsk viste værre takter end ventet i første kvartal. Driftsoverskuddet før af- og nedskrivninger, EBITDA, lød på 669 mio. dollar af de fortsættende aktiviteter, hvilket er en fremgang fra 638 mio. dollar i samme kvartal året før. Resultatet var svagere end ventet, da analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde ventet et driftsoverskud på 845 mio. dollar i kvartalet.

Mærsk-aktien får tæsk efter regnskabet, og dykker 10,5 pct. til 9088 kr.

Det hollandske kabel- og teleselskab Altice har også en god dag på børsen, efter at selskabet har formået at få flere kunder i Frankrig og på flere andre europæiske markeder. På selskabets flagskibsmarked i Frankrig tilføjede Altice 71.000 kunder, hvilket karakteriseres som den bedste kundetrend nogensinde på det europæiske marked, skriver Bloomberg News.

Aktier: Britisk onlinesupermarked brager i vejret på grøn dag

Ica indgår omfattende samarbejdsaftale med Ocado

Onlinesupermarked springer i vejret på første udenlandske aftale

Britisk onlinesupermarked hopper efter rygter om svensk samarbejde 

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier