FødevareWatch

Rema 1000 kaster sig over salget af grimme grøntsager

I madspildets tegn starter Rema 1000 op under et initiativ, der skal øge antallet af krumme agurker og skæve peberfrugter, som bliver sat til livs af dagligvarekunder i stedet for at stryge i producenternes skraldespande.

Foto: Jonas Pryner Andersen

Ifølge en rapport fra Nordisk Ministerråd kasserer danske landmænd og grøntsagsdyrkere hver år mere end 33.000 ton grøntsager, men det spilds skal et nyt nationalt initiativ komme til livs.

Rema 1000 har sammen med de to gartnerier Alfred Pedersen & Søn ApS og Gartneriet Østervang Sjælland og organisationen Stop Spild af Mad, sat gang i et landsdækkende initiativ, hvor man fra uge 20, vil kunne købe grimme tomater, krumme agurker og skæve peberfrugter i en række udvalgte butikker.

De uensartede grøntsager vil kunne købes til lavere priser - og for hver enhed, der bliver solgt, støtter gartnerierne og Rema 1000 med 12,5 øre hver, så foreningen Stop Spild Af Mad modtager i alt 25 øre pr. enhed.

"Samarbejder på tværs af værdikæden, hvor både producenter, dagligvarekæder og kunder tager et fælles ansvar og sætter fokus på nedbringelse af madspild, giver de største resultater. Når alle led i værdikæden vælger at prioritere nedbringelse af madspild, kan vi skabe de største resultater, så derfor glæder dette samarbejde mig meget," udtaler indkøbs- og marketingdirektør Anders R. Jensen i Rema 1000 Danmark.

Stifter og bestyrelsesformand for Stop Spild Af Mad, Selina Juul, er ikke overraskende positiv overfor tiltaget.

"Det vil både være med til at mindske spild i primærproduktionen og samtidig skabe vækst til fødevaresektoren. Og efter 10 års debat om madspild er jeg sikker på, at danske forbrugere er klar til at tage imod de uensartede grøntsager på supermarkedernes hylder. At initiativet samtidig støtter foreningen Stop Spild Af Mad, gør dette os ekstra taknemmelige," udtaler hun blandt andet.

Bananerne er stadig danskernes favoritfrugt

Hæslige grøntsager hitter i supermarkedskæde

Grimme grøntsager er essensen i nyt juice-brand

Avlere melder om forfærdelig æblehøst

Forsiden lige nu

Kammeradvokaten på vej med kras kritik af Fiskeristyrelsen

Kammeradvokaten, der siden sidste efterår har kigget på sagsbehandlingen i Fiskeristyrelsen, afleverer i dag en 250 sider lang rapport, som ifølge kilder med kendskab til sagen beskriver "en rådden kultur i styrelsen". Det erfarer Watch Medier.

Lars Løkke til Meat 2030: Vi er bagefter tidsplanen og der skal handles nu

Spørgsmålet om, hvordan kødindustrien kan og skal spille sammen med forbrugernes stigende krav om bæredygtighed, samlede onsdag en god del af lederne inden for den danske kødbranche til en Danish Crowns konference Meat 2030. For som det er i dag, er kødproduktion blandt verdens største klimasyndere.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier