FødevareWatch

Finansdirektør: Vigtigste del af Coop-strategi handler om indkøb

I den samlede strategiplan, hvor Coop over de kommende tre år vil øge resultatet med én mia. kr., spiller optimering af indkøb den vigtigste rolle, siger finansdirektør Kræn Østergaard Nielsen.

Kræn Østergaard Nielsen | Foto: Anders Finn

Med fokus på det, som man i Coop kalder baghaven, skal der i den nye 2020-strategiplan tilpasses, forenkles og automatiseres, så koncernen i alt kan øge resultatet med én mia. kr.

Til Økonomisk Ugebrev fortæller finansdirektør Kræn Østergaard Nielsen, at man udover at kigge på ulønsomme butikker og flere lokale tilpasninger i de omkring 1100 butikker, har en gennemgang af indkøb i koncernen højt på agendaen.

"Den vigtigste del af vores nye strategiplan er faktisk at optimere vores indkøb, så der i højere grad sker indkøb af de varer, som kunderne efterspørger. Vi skal på den ene side forenkle sortimentet, samtidig med at vi får et mere attraktivt sortiment. Tidligere var sortimentet meget kædedrevet fra de enkelte kæder. Nu vil det blive samlet, så alle butikker har adgang til hele sortimentet. Vi kan nu måle bedre på efterspørgselsmønsteret i de enkelte butikker, og derefter via algoritmer optimere, hvilke produkter, der sættes på hylderne dér. Vi vil gerne have, at den enkelte butik bliver unik, baseret på de lokale kunders behov. Men det tager tid, fordi der er tale om enorme datamængder," siger han og fortsætter:

"Vi skal optimere 40.000 varenumre på 1100 butikker. Der skal bruges dataanalyse, fordi det er der, ingen der kan overskue omfanget. Samtidig skal der fortsat være plads til lokale varer. Projektet kommer til at løbe i hele strategiperioden, da en forudsætning også er den nye it­platform. Ca. halvdelen af milliarden skal komme fra kommercielle tiltag som dette."

Coop samler flere funktioner under en hat

317 brugsuddelere vil af med Coops formand

Coop skal tjene mere for at have råd til sin egen livsstil

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier