FødevareWatch

Luften er gået af Coops crowdfundingballon

Coop mangler fødevareiværksættere, der vil låne penge fra koncernens stort anlagte crowdfundingprogram.

Torben Stroyer
Foto: Torben Stroyer

Et år efter, at Coop lancerede crowdfunding til fødevareiværksættere, kniber det med at tiltrække låneinteressede selskaber.

Det skriver Berlingske.

I løbet af det første år har Coop rejst i alt 11 mio. kr. til lokale fødevareproducenter. I de tre første måneder siden april sidste år blev der rejst 10 mio. kr., mens der i løbet af de seneste otte måneder er rejst en mio. kr.

"Man har brugt meget energi på at lancere Coop Crowdfunding. Men jeg tror, at vi har undervurderet, hvad det kræver at få de næste projekter på. Selv om alle lån er blevet finansieret hurtigt, er der stadig et stykke vej til, at mange virksomheder selv henvender sig," siger Nicolai Jæpelt, der i januar blev projektansvarlig for Coop Crowdfunding, til avisen.

Indtil videre er syv projekter blevet fuldt finansieret, skriver avisen. Coop Crowdfunding blev ved lanceringen udråbt til at være "andelsbevægelsen 2.0" af adm. direktør i Coop, Peter Høgsted.

Coop-medlemmer investerer 82.000 kroner i økologisk fond

Coop rækker landbruget en 'økologisk' crowdfunding-hånd

Coop søger nye fødevareprojekter til crowdfunding

Forsiden lige nu

Brexit-pendulet svinger konstant hos Arla-chef

Afklaring er der ikke kommet mere af, når det kommer til brexit og følgerne af briternes EU-exit, og Arla-chef Peter Giørtz-Carlsen er både bekymret og positiv omkring den uvisse situation, der kan få store følger for 2600 danske ansatte.

Bøfkonge: Mange danske spisesteder vil bukke under

Interview: Chefen for familieselskabet bag kæden A Hereford Beefstouw vurderer, at antallet af danske restauranter er for højt - også i et voksende marked. Han spår samtidig, at vegetar- og veganerbølgen kan presse bøfhusene.

Danske afgiftslettelser flytter ikke på grænsehandel

Det har ikke haft nævneværdig effekt på grænsehandelen, at regeringen efter nytår droppede eller sænkede afgifterne på en lang række fødevarer. Grænsehandlen fortsætter ufortrødent, lyder det fra de tre største grænsebutikker.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier