FødevareWatch

Luften er gået af Coops crowdfundingballon

Coop mangler fødevareiværksættere, der vil låne penge fra koncernens stort anlagte crowdfundingprogram.

Torben Stroyer
Foto: Torben Stroyer

Et år efter, at Coop lancerede crowdfunding til fødevareiværksættere, kniber det med at tiltrække låneinteressede selskaber.

Det skriver Berlingske.

I løbet af det første år har Coop rejst i alt 11 mio. kr. til lokale fødevareproducenter. I de tre første måneder siden april sidste år blev der rejst 10 mio. kr., mens der i løbet af de seneste otte måneder er rejst en mio. kr.

"Man har brugt meget energi på at lancere Coop Crowdfunding. Men jeg tror, at vi har undervurderet, hvad det kræver at få de næste projekter på. Selv om alle lån er blevet finansieret hurtigt, er der stadig et stykke vej til, at mange virksomheder selv henvender sig," siger Nicolai Jæpelt, der i januar blev projektansvarlig for Coop Crowdfunding, til avisen.

Indtil videre er syv projekter blevet fuldt finansieret, skriver avisen. Coop Crowdfunding blev ved lanceringen udråbt til at være "andelsbevægelsen 2.0" af adm. direktør i Coop, Peter Høgsted.

Coop-medlemmer investerer 82.000 kroner i økologisk fond

Coop rækker landbruget en 'økologisk' crowdfunding-hånd

Coop søger nye fødevareprojekter til crowdfunding

Forsiden lige nu

Nyt tilfælde af fugleinfluenza i Sverige

Sidste års fuglevirus, H5N8, efterfølges nu af en anden virus, idet et nyt tilfælde er dukket op i Uppsala, meddeler det svenske veterinær- og fødevaredirektorat

Tidligere Carlsberg-chef vil bringe boblerne tilbage i sodavandsmarkedet

Sodavandskategorien er præget af alt for kedelige og ensformige produkter, mener Thomas Tuxen, der er tidligere globalt ansvarlig for innovation i Carlsberg. I et forsøg på at flytte ved forståelsen af, hvad økologisk sodavand også kan være, har han etableret sit eget brand og produktion.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier