FødevareWatch

Coop søger nye fødevareprojekter til crowdfunding

Detailkoncernen efterlyser projekter, der mangler et økonomisk skub. Senest rejste Fejø Frugt via Coops crowdfunding 300.000 kr. på to dage.

Torben Stroyer
Foto: Torben Stroyer

Coop Crowdfunding gik i luften 3. april, og da sidste frist for de første projekter passerede, var 10 mio. kr. ud af målsætningen på 11 mio. kr. blevet henter. I alt var der 1900 bidragsydere til finansieringen.

Nu efterlyser Coop Crowdfunding nye projekter, oplyser detailkoncernen i en pressemeddelelse.

"Vi vil meget gerne i kontakt med flere fødevareproducenter, der udover at rejse finansiering på konkurrencedygtige vilkår ønsker at anvende platformen til at skabe opmærksomhed om deres idé og ikke mindst opbygge loyalitet hos de kommende kunder. Vi kan se fra de første tre måneder, at danskerne er parate til at skyde penge i spændende projekter," siger projektdirektør Charlotte Skovgaard fra Coop.

Projekterne fordeler sig mellem låneprojekterne, hvor fødevareproducenterne kan låne op til flere millioner kroner mod at betale en rente, og belønningsprojekter, hvor fødevareproducenterne kan rejse for eksempel 100.000 kroner ved reelt at sælge varerne på forhånd.

Formålet med Coop Crowdfunding er at bygge bro mellem på den ene side de mange fødevareproducenter, som ofte mangler finansiering til at realisere deres gode ideer, og på den anden side Coops 1,7 million medlemmer, som dermed kan involvere sig i konkrete ideer og lokale initiativer.

"Alle låneprojekter i første runde blev fuldtegnet før tid. Senest rejste vi 300.000 kroner til Fejø Frugt på bare to dage. Vi er også rigtig glade for, at mere end 350 danskere fra hele landet tilsammen rejser 2 mio. kr. til Græsmælk fra Thise," siger Charlotte Skovgaard.

I næste runde af Coop Crowdfunding er der foreløbig er seks projekter.

Madiværksættere får millioner fra Coop-medlemmer

Coops crowdfunding-projekt skrider frem men det tager tid

Coop tilbyder nu også crowdfunding

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier