FødevareWatch

Tidligere Coop-chef på vej ind i svensk detailbestyrelse

Jesper Lien, som i fire år frem til 2013 ledede Coop Danmark, er blevet indstillet som bestyrelsesmedlem i den svenske detailkoncern Axfood.

Foto: Gorm Olesen

48-årige Jesper Lien, der i perioden 2009 til 2013 førte an som adm. direktør i Coop, er blevet foreslået som nyt bestyrelsesmedlem i detailkoncernen Axfood, der er sammen med Coop Sverige bejler til pladsen som næststørste detailkoncern i Sverige. Størst er Ica-koncernen.

Jesper Lien kommer på valg til Axfood-bestyrelsen 14. marts, hvor også en Stinna Andersson er indstillet til bestyrelsen. Det meddelte koncernen i sidste uge.

Jesper Lien har siden 203 været blandt andet driftsdirektør i den britiske byggevarekoncern B&Q, hvor han arbejdede sammen med Michael Løve, der sidste år sagde ja tak til en stilling som direktør for Netto International i Dansk Supermarked.

I 2017 blev Jesper Lien udpeget som bestyrelsesformand i Silvan-kæden, hvor han for tiden også varetager en post som midlertidig direktør for ejerne i tyske Aurelius Investment Group.

Bolander jagter den gyldne middelvej i Coop

Direktørfyring blev dyr for Coop

Selvstændige brugsforeninger: Ledelsens strategi fik bægeret til at flyde over

Ny formandskandidat i Coop: Jeg vil fokusere på kerneforretningen

AGF-formand kræver ny stil og forenkling i Coop

Coop-formand varsler butikslukninger

Forsiden lige nu

Seges: Danske landmænd får underskud på 7,5 mia. kr.

Tørken og de lave svinepriser efterlader de danske landmænd med det største underskud siden finanskrisen. Flere hundrede bedrifter ventes at gå konkurs, og hele sektorens konkurrenceevne er truet, fordi landmændene skærer voldsomt ned på investeringerne.

Arla lukker endnu et mejeri

Arla Foods har besluttet at lukke det sydvestjyske Endrup Mejeri, som det seneste år har fungeret som modningscenter og pakkeri for oste.

Dansk fødevaresikkerhed blandt verdens bedste

Danmark har et godt ry på fødevarefronten, ifølge parterne bag det offentligt-private initiativ Food Nation. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen peger på et uudnyttet potentiale eksportpotentiale for danske fødevarevirksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier