FødevareWatch

Tidligere Coop-chef på vej ind i svensk detailbestyrelse

Jesper Lien, som i fire år frem til 2013 ledede Coop Danmark, er blevet indstillet som bestyrelsesmedlem i den svenske detailkoncern Axfood.

Foto: Gorm Olesen

48-årige Jesper Lien, der i perioden 2009 til 2013 førte an som adm. direktør i Coop, er blevet foreslået som nyt bestyrelsesmedlem i detailkoncernen Axfood, der er sammen med Coop Sverige bejler til pladsen som næststørste detailkoncern i Sverige. Størst er Ica-koncernen.

Jesper Lien kommer på valg til Axfood-bestyrelsen 14. marts, hvor også en Stinna Andersson er indstillet til bestyrelsen. Det meddelte koncernen i sidste uge.

Jesper Lien har siden 203 været blandt andet driftsdirektør i den britiske byggevarekoncern B&Q, hvor han arbejdede sammen med Michael Løve, der sidste år sagde ja tak til en stilling som direktør for Netto International i Dansk Supermarked.

I 2017 blev Jesper Lien udpeget som bestyrelsesformand i Silvan-kæden, hvor han for tiden også varetager en post som midlertidig direktør for ejerne i tyske Aurelius Investment Group.

Bolander jagter den gyldne middelvej i Coop

Direktørfyring blev dyr for Coop

Selvstændige brugsforeninger: Ledelsens strategi fik bægeret til at flyde over

Ny formandskandidat i Coop: Jeg vil fokusere på kerneforretningen

AGF-formand kræver ny stil og forenkling i Coop

Coop-formand varsler butikslukninger

Forsiden lige nu

Kompromisløs chokolademager: "Det er rigtig dyrt at sige nej"

Otte år med underskud har trukket grimme spor gennem regnskaberne hos chokoladeforretningen Oialla. Først nu begynder adm. direktør Rasmus Bo Bojesen at høste frugterne af sliddet med at sige nej til de kunder, der ikke har villet betale prisen for hans superchokolade.

Her er alle årets danske michelinstjerner

Der er i dag blevet uddelt michelinstjerne til de danske restauranter, og Danmark kan nu bryste sig af at have 26 michelinrestauranter med i alt 31 stjerner. Se alle de danske michelinstjerner her.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier