FødevareWatch

Afgiv data og slip for køen i supermarkedet

Med kasseløse supermarkeder vil køen til kassen være fortid, men man skal være klar til at afgive data.

Foto: /ritzau/AP/Charles Sykes

Amerikanske Amazon har mandag lanceret sin første kasseløse dagligvarebutik, og lignende tiltag er på vej i Danmark.

Amazon åbner første kasseløse dagligvarebutik i Seattle

Center for Fremtidsforskning vurderer, at kasseløse dagligvarebutikker bliver mere udbredt i fremtiden.

"Kasseløse supermarkeder er en af de former for butikker, vi kommer til at se i fremtiden, men lige som med al anden digital registrering skal vi være villige til at afgive informationer om indkøbsvaner. Så det handler om, hvorvidt vi som kunder har tillid til at afgive de informationer," siger Marianne Levinsen, forskningschef hos Center for Fremtidsforskning.

Supermarkedskæden Coop har i flere år haft en prøveperiode i gang, hvor man skanner sine varer med sin mobiltelefon, når man tager dem.

Varerne lægger man så i sin indkøbspose og går hen til en særlig udgang, hvor man betaler med sit kort.

Projektet er dog sat på pause på nuværende tidspunkt, men Jens Juul Nielsen, informationschef i Coop, siger, at han forventer, at Coop vil brede betalingsformen ud i "hundredvis af butikker i det kommende år".

"Det er det, vi kommer til at se i større målestok Danmark, og når teknologien så er til det, kan butikker som Amazon Go også komme på tale her i landet," siger Jens Juul Nielsen.

Dansk Supermarked og Coop er med på verdenslisten

Coop klar til at teste 1100 butikkers rolle i onlinesats

Coop og Dansk Supermarked er ikke vilde med Apple Pay

Forsiden lige nu

Seges: Danske landmænd får underskud på 7,5 mia. kr.

Tørken og de lave svinepriser efterlader de danske landmænd med det største underskud siden finanskrisen. Flere hundrede bedrifter ventes at gå konkurs, og hele sektorens konkurrenceevne er truet, fordi landmændene skærer voldsomt ned på investeringerne.

Arla lukker endnu et mejeri

Arla Foods har besluttet at lukke det sydvestjyske Endrup Mejeri, som det seneste år har fungeret som modningscenter og pakkeri for oste.

Dansk fødevaresikkerhed blandt verdens bedste

Danmark har et godt ry på fødevarefronten, ifølge parterne bag det offentligt-private initiativ Food Nation. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen peger på et uudnyttet potentiale eksportpotentiale for danske fødevarevirksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier