FødevareWatch

Miami og Boston blandt favoritter til Amazon-hovedkvarter

Den amerikanske detailgigant er ved at nærme sig den endelige afgørelse i forhold til, hvor koncernens nye hovedkvarter skal placeres.

Ted S. Warren/AP/ritzau/arkiv
Foto: Ted S. Warren/AP/ritzau/arkiv

Den amerikanske internetgigant Amazon har offentliggjort en liste med tyve amerikanske byer, der skal konkurrere om at få lov til at huse selskabets nye hovedkvarter.

Det skriver Wall Street Journal.

Amazons nye anlæg forventes at bringe op mod 50.000 job og milliardstore investeringer med til værtsbyen. Et centralt krav til den nye værtsby er rig adgang til højtuddannet arbejdskraft, og derfor er Boston, der huser det prestigefyldte universitet MIT, blevet nævnt som en af de absolutte topkandidater.

Byen får dog hård konkurrence fra blandt andet Miami, der også er blandt de tyve byer på listen.

"Jeg er overbevist om, at Amazon vil få stor glæde af Miamis erhvervsvenlige klima, en lufthavn i verdensklasse, og vores topmoderne industrihavn," siger Miamis borgmester, Francis Suarez, til Wall Street Journal.

Blandt outsiderne er New York-forstaden Newark, som ifølge borgmester Ras Baraka ikke er "østkystens armhule, men en smuk og utroligt god destination."

Amazon forventes at træffe en endelig beslutning om det nye hovedkvarter i løbet af de næste seks måneder.

Amazons dagligvarehandel stiger med opkøbet af Whole Foods

Skattelettelser giver Walmart-ansatte en bonus på 2,5 mia kr

Luxembourg nægter at have givet Amazon skattefordel

Forsiden lige nu

Seges: Danske landmænd får underskud på 7,5 mia. kr.

Tørken og de lave svinepriser efterlader de danske landmænd med det største underskud siden finanskrisen. Flere hundrede bedrifter ventes at gå konkurs, og hele sektorens konkurrenceevne er truet, fordi landmændene skærer voldsomt ned på investeringerne.

Arla lukker endnu et mejeri

Arla Foods har besluttet at lukke det sydvestjyske Endrup Mejeri, som det seneste år har fungeret som modningscenter og pakkeri for oste.

Dansk fødevaresikkerhed blandt verdens bedste

Danmark har et godt ry på fødevarefronten, ifølge parterne bag det offentligt-private initiativ Food Nation. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen peger på et uudnyttet potentiale eksportpotentiale for danske fødevarevirksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier