FødevareWatch

Miami og Boston blandt favoritter til Amazon-hovedkvarter

Den amerikanske detailgigant er ved at nærme sig den endelige afgørelse i forhold til, hvor koncernens nye hovedkvarter skal placeres.

Ted S. Warren/AP/ritzau/arkiv
Foto: Ted S. Warren/AP/ritzau/arkiv

Den amerikanske internetgigant Amazon har offentliggjort en liste med tyve amerikanske byer, der skal konkurrere om at få lov til at huse selskabets nye hovedkvarter.

Det skriver Wall Street Journal.

Amazons nye anlæg forventes at bringe op mod 50.000 job og milliardstore investeringer med til værtsbyen. Et centralt krav til den nye værtsby er rig adgang til højtuddannet arbejdskraft, og derfor er Boston, der huser det prestigefyldte universitet MIT, blevet nævnt som en af de absolutte topkandidater.

Byen får dog hård konkurrence fra blandt andet Miami, der også er blandt de tyve byer på listen.

"Jeg er overbevist om, at Amazon vil få stor glæde af Miamis erhvervsvenlige klima, en lufthavn i verdensklasse, og vores topmoderne industrihavn," siger Miamis borgmester, Francis Suarez, til Wall Street Journal.

Blandt outsiderne er New York-forstaden Newark, som ifølge borgmester Ras Baraka ikke er "østkystens armhule, men en smuk og utroligt god destination."

Amazon forventes at træffe en endelig beslutning om det nye hovedkvarter i løbet af de næste seks måneder.

Amazons dagligvarehandel stiger med opkøbet af Whole Foods

Skattelettelser giver Walmart-ansatte en bonus på 2,5 mia kr

Luxembourg nægter at have givet Amazon skattefordel

Forsiden lige nu

Kompromisløs chokolademager: "Det er rigtig dyrt at sige nej"

Otte år med underskud har trukket grimme spor gennem regnskaberne hos chokoladeforretningen Oialla. Først nu begynder adm. direktør Rasmus Bo Bojesen at høste frugterne af sliddet med at sige nej til de kunder, der ikke har villet betale prisen for hans superchokolade.

Her er alle årets danske michelinstjerner

Der er i dag blevet uddelt michelinstjerne til de danske restauranter, og Danmark kan nu bryste sig af at have 26 michelinrestauranter med i alt 31 stjerner. Se alle de danske michelinstjerner her.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier