FødevareWatch

HK kritiserer Dansk Supermarked for brug af virksomhedspraktikanter

Ifølge en opgørelse fra Avisen.dk bruger supermarkedet i høj grad ordningen om at have ledige i billig virksomhedspraktik. Det kritiserer HK Handel som mener, at det hurtigt kan udvikle sig til 'billig arbejdskraft'.

I HK Handel er man langt fra tilfreds med, at kun 24 pct. af de praktikanter, der er i virksomhedspraktik i gennemsnit ender med at få et job ud af aktiveringsforløbet. Og organisationen er heller ikke begejstret over, at detailsektoren leder an, når det kommer til ikke at hyre praktikanterne efter forløbene, skriver Avisen.dk.

Hvor bliver kvinderne af?

"Man skal kigge mere på, hvor det giver mening at sende dem hen. Når jeg taler med ledige i virksomhedspraktik, siger de tit, at der ikke er mulighed for efterfølgende ansættelse. Der skal være en mulighed for at få et job. Ellers er det bare gratis arbejdskraft," siger Susanne Sommerlund, formand for HK Handel Midtvest, til Avisen.dk.

I Dansk Supermarked, der i opgørelsen fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering er den virksomhed som har flest virksomhedspraktikanter, afviser man, at de fungerer som billig arbejdskraft. Christian Flø, HR-chef i Bilka og ansvarlig for mangfoldighed i Dansk Supermarked kalder det for en grov forsimpling at folde alle praktikanter over en kam.

DI Fødevarer om manglende kvinder: Det handler om kvalifikationer og fødekæde

Landbrug & Fødevarer: Dansk landbrug kan ikke klare sig uden østeuropæere

Forsiden lige nu

Rokkedahl-chef skifter kyllinger ud med laks

Den tidligere 3-Stjernet-chef Anders Laursen, som siden 2016 har været til at etablere kyllingebrandet Rokkedahl i dansk detail, skifter nu til laksebranchen og et job som kommerciel direktør i en dansk milliardkoncern.

Avis: Løkke fik ferieophold af kendt kvotekonge

Ifølge Ekstra Bladet fik statsminister Lars Løkke Rasmussen i 2016 et ferieophold i et hus i Skagen ejet af fiskeren John-Anker Hametner Larsen. Han er kendt som en af landets største fiskere samt stor bidragyder til Løkkes fond.

Seneste Detail

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier