FødevareWatch

HK kritiserer Dansk Supermarked for brug af virksomhedspraktikanter

Ifølge en opgørelse fra Avisen.dk bruger supermarkedet i høj grad ordningen om at have ledige i billig virksomhedspraktik. Det kritiserer HK Handel som mener, at det hurtigt kan udvikle sig til 'billig arbejdskraft'.

Foto: PR-foto: Dansk Supermarked

I HK Handel er man langt fra tilfreds med, at kun 24 pct. af de praktikanter, der er i virksomhedspraktik i gennemsnit ender med at få et job ud af aktiveringsforløbet. Og organisationen er heller ikke begejstret over, at detailsektoren leder an, når det kommer til ikke at hyre praktikanterne efter forløbene, skriver Avisen.dk.

Hvor bliver kvinderne af?

"Man skal kigge mere på, hvor det giver mening at sende dem hen. Når jeg taler med ledige i virksomhedspraktik, siger de tit, at der ikke er mulighed for efterfølgende ansættelse. Der skal være en mulighed for at få et job. Ellers er det bare gratis arbejdskraft," siger Susanne Sommerlund, formand for HK Handel Midtvest, til Avisen.dk.

I Dansk Supermarked, der i opgørelsen fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering er den virksomhed som har flest virksomhedspraktikanter, afviser man, at de fungerer som billig arbejdskraft. Christian Flø, HR-chef i Bilka og ansvarlig for mangfoldighed i Dansk Supermarked kalder det for en grov forsimpling at folde alle praktikanter over en kam.

DI Fødevarer om manglende kvinder: Det handler om kvalifikationer og fødekæde

Landbrug & Fødevarer: Dansk landbrug kan ikke klare sig uden østeuropæere

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier