FødevareWatch

Coop lover: Der vil være ænder og æbleskiver i kølediskene til jul

Efter flere ugers mangel på frostvarer, meddeler Coop, at man forventer, situationen er tilbage på normalt niveau i december.

Foto: Ritzau

Frostproblemerne hos Coop kommer ikke til at ramme julemaden, som det ellers har været frygtet.

Det lover Coops informationsdirektør Jens Juul Nielsen i et interview med Vejle Amts Folkeblad.

"Danskerne får ænder på bordet til juleaften. Allerede nu går det meget bedre. Vi får kørt store mængder varer ud fra frysehuset, men på grund af vores efterslæb, skal vi nok hen i december, før situationen er tilbage på det normale niveau," siger Jens Juul Nielsen til Vejle Amts Folkeblad.

Detailkoncernen løb ind i massive problemer med sine frostleverancer i slutningen af oktober, som betød, at både netbutikken Coop.dk og Coops fem supermarkedskæder, Irma, Superbrugsen, Fakta, Kvickly og Dagli'Brugsen, oplevede tomme pladser i frostafdelingerne.

Varemanglen opstod i forbindelse med, at Coop skiftede leverandør af frostvarer til Coldstar fra Vejle, der også leverer frostvarer til konkurrenten Dansk Supermarkeds omkring 1300 butikker.

Den nye leverandør har simpelthen ikke været i stand til at få nok frostvarer ud til Coops butikker.

Det ramte bl.a. æbleskiver af mærket Karen Volf, som i flere butikker i perioden har været udsolgt, og her siger Jens Juul Nielsen, at man skal være varsom med garantier, men at han ikke forestiller sig, at der bliver problemer med juleleverancerne i december.

Om hvorvidt det ender med en erstatningssag mod Coldstar kan Jens Juul Nielsen endnu ikke udtale sig om. Han fortæller til FødevareWatch, at koncernen for nu arbejder på højtryk på at få julemaden ud til kunderne, og først når den opgave er løst til fulde, vil man se nærmere på, hvad der skal ske i forhold til de mange penge varemanglen har kostet Coop.

Supermarkeder kæmper med varemangel

Coops frostproblemer kan ramme julemaden

Coop taber ugentligt millioner på haltende frostlevering

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier