Medie: Direktør fra Restaurantskolen udsatte medarbejdere for "krænkende handlinger"

Direktør blev fyret ”ud af det blå,” men nu viser aktindsigt ifølge Berlingske, at hun har udsat medarbejdere for krænkende handlinger. Daværende bestyrelsesformand kalder sagen for ”smædekampagne.”
"Det værste svineri, vi har set i vores branche i lang tid," lød det forleden om fyringen af Anne-Birgitte Agger, der nu er tidligere direktør på Hotel- og Restaurantskolen. En aktindsigt, som mediet Berlingske har fået, viser dog, at der har været store interne problemer på skolen. | Foto: Pr/hotel- og Restaurantskolen
"Det værste svineri, vi har set i vores branche i lang tid," lød det forleden om fyringen af Anne-Birgitte Agger, der nu er tidligere direktør på Hotel- og Restaurantskolen. En aktindsigt, som mediet Berlingske har fået, viser dog, at der har været store interne problemer på skolen. | Foto: Pr/hotel- og Restaurantskolen

Den nu tidligere direktør for Hotel- og Restaurantskolen Anne-Birgitte Agger har udsat flere medarbejdere ”krænkende handlinger” i form af at tale både ”nedladende” og ”hånligt” til og om flere ansatte.

Det skriver Berlingske på baggrund af en aktindsigt fra Arbejdstilsynet.

Mediet skriver, at Hotel- og Restaurantskolen i 2019 - med Anne-Birgitte Agger i spidsen - overtrådte arbejdsmiljølovgivningens regler:

”Ved besøget på Hotel- og Restaurantskolen vurderede vi, at der i forbindelse med arbejdet var risiko for forringelse af det fysiske eller psykiske helbred som følge af krænkende handlinger,” lød Arbejdstilsynets vurdering i tilsynets afgørelse fra 19. september 2019.

Ifølge aktindsigten har ansatte til Arbejdstilsynet blandt andet sagt, at Anne-Birgitte Agger har stampet i gulvet og råbt ”det er mig, der er direktøren, det er mig, der bestemmer,” i hovedet på ansatte.

Anne-Birgitte Agger blev ansat som direktør på skolen i starten af 2018. Hun blev fyret i starten af marts 2024, mens hun var sygemeldt og skulle til at blive opereret. Det førte til stor kritik fra flere prominente navne i restaurationsbranchen.

En ”smædekampagne”

Allan Agerholm, der på daværende tidspunkt var bestyrelsesformand og ansatte Anne-Birgitte Agger, siger i en anden Berlingske artikel, at de ansattes beskrivelser i rapporten fra 2019 var ”en del af den smædekampagne, der blev ført imod hende.”

”Jeg er fuldstændig overbevist om, at det her var et målrettet angreb mod Anne-Birgitte Aggers ledelse af skolen, der blev igangsat for at sikre skolens overlevelse,” siger Allan Agerholm.

Da Anne-Birgitte Agger blev ansat, oplevede Hotel- og Restaurantskolen ifølge Berlingske modgang i form af blandt andet faldende optag. Hun blev altså ansat til blandt andet at skulle vende skuden. Flere kilder har til Berlingske, der har dækket sagen de sidste uger, sagt, at bestyrelsen var utilfredse med Anne-Birgitte Aggers person.

Anne-Birgitte Agger forklarer over for mediet, at der opstod ”overraskende mange kampe” i arbejdet med at forandre skolen på det pågældende tidspunkt, men at man fik bragt forholdene i orden. Hun er sygemeldt og har ikke haft mulighed for at stille op til et længere interview. 

FødevareWatch har forsøgt at få fat på den fyrede direktør for at lade hende forholde sig til beskyldningerne, men det er ikke lykkedes.

Bestyrelsesformand ved Hotel- og Restaurantskolen, Peter Lykke Nielsen - som også er forhandlingssekretær hos 3F, oplyser til FødevareWatch, at skolen ikke kan udtale sig, da der er tale om en personalesag, og at skolen er underlagt tavshedspligt som følge af forvaltningslov kapitel 28. Han vil heller ikke kommentere på kritikken fra Allan Agerholm.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også