Den nu tidligere direktør for Hotel- og Restaurantskolen, Anne-Birgitte Agger blev fyret ”ud af det blå,” mens hun sad og ventede på en hjerteoperation, skriver Berlingske, der på baggrund af samtaler med flere personer i bestyrelsen, kan berette om intern splid øverst i ledelsen på skolen.
Kort fortalt ville den nu fyrede direktør gerne have, at skolen blandede sig i debatten om arbejdsvilkår i restaurationsbranchen, hvilket skolen ikke ville.
Fyringen af Anne-Birgitte Agger har siden ført til en underskriftindsamling fra 282 ansatte i branchen, der støtter hende og kritiserer bestyrelsen. Herunder flere kendiskokke, som Berlingske i anden artikel siden har talt med, herunder Christian Puglisi, tidligere souschef på restaurant Noma og nuværende ejer af Bæst og Mirabelle, der siger:
”Det virker helt crazy, at hun er blevet fyret. Når man ser på kombinationen af, hvor meget hun har gjort for skolen, og hvor meget der er brug for hende, gør det, at jeg er meget uenig i beslutningen.”
Kamilla Seider, der driver Restaurant Lola, kalder fyringen for ”det værste svineri, vi har set i vores branche i lang tid,” ifølge mediet.
Bestyrelsesformand hos Hotel- og Restaurantskolen, Peter Lykke Nielsen fortæller i et skriftligt svar til Berlingske, at han grundet tavshedspligt ikke kan komme ind på, hvorfor skolen valgte at fyre hende, men trods overvejelser om at udskyde beslutningen grundet direktørens forestående operation, var der dog nogle ”tungtvejende grunde” til, at skolen ikke længere kunne udskyde fyringen, skriver bestyrelsesformanden.