Dansk spøgelseskøkken får større underskud end ventet 

Den danske takeaway-virksomhed Hubb Kitchens havde et tocifret millionunderskud i 2022. Direktør bag er dog ikke bekymret. 
Hubb Kitchens er et såkaldt spøgelseskøkken, der kun laver takeaway. | Foto: Hubb Kitchens / Gustav Røssberg
Hubb Kitchens er et såkaldt spøgelseskøkken, der kun laver takeaway. | Foto: Hubb Kitchens / Gustav Røssberg

På trods af et større underskud end ventet for spøgelseskøkkenet Hubb Kitchens – der i 2022 tabte 10 mio. kr., så tror stifter og adm. direktør Alexander Charmer på et snarligt overskud. 

Det siger han til Børsen

“Det har på mange måder været et hektisk år, og jeg tror, jeg taler for mange andre startups og erhvervsdrivende, når jeg siger, der har været mange udfordringer. Vi har stadig store ambitioner, men vi har måttet udskyde vores vækstplaner lidt. Til gengæld tror jeg, det har gjort, at vi har fået et godt billede af, hvordan vores forretning ser ud, så vi har tilpasset den,” siger Alexander Chalmer, der sigter efter et overskud i 2024.

Hubb Kitchens blev stiftet i 2020 og har kun haft to regnskabsår. I 2021 tabte virksomheden 5,1 mio. kr. 

Til gengæld har den unge virksomhed samlet rejst 18 mio. kr. i kapital, hvor blandt andre Rekom-stifteren Adam Falbert, Lars Thylander og McKinsey-manden Jørgen Rugholm Jensen er blandt investorerne. 

Kapitalindsprøjtningerne skulle bl.a. bruges til at åbne nye køkkener sidste år, men de planer har ladet vente på sig. TIl Børsen siger han dog, at det tredje køkken i København snart åbner, mens der er planer om at åbne i Odense, Aarhus og Aalborg i de kommende år. 

Konceptet bag spøgelseskøkkener er bl.a., at forretningen udelukkende gør sig på takeaway-mad. Den kan ikke afhentes, og man kan ikke spise på stedet. Hos Hubb Kitchens kan kunderne dog godt hente maden selv. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også