Opbremsningen kan nu mærkes på restauranterne

Kunderne på de danske restauranter er blevet mere tilbageholdende efter en periode med optur for restaurationsbranchen.
Foto: Uffe Frandsen/Ritzau Scanpix.
Foto: Uffe Frandsen/Ritzau Scanpix.

Det er begyndt at tynde ud mellem gæsterne på de danske restauranter, der nu begynder at mærke opbremsningen i forbruget efter en periode med mange gæster.

Det fortæller politisk direktør i brancheorganisationen Horesta, Kristian Nørgaard, til Finans:

”Vi kan se, at de voldsomt stigende energipriser og den høje inflation påvirker kunderne. De er mere tilbageholdende og bruger færre penge,” siger han til avisen.

Kristian Nørgaard henviser til en ny medlemsundersøgelse foretaget blandt Horestas omkring 2000 medlemmer, hvori 70 pct. af restauranterne i København og 85 pct. af spisestederne i provinsen svarer, at kunderne er mere tilbageholdende nu, end de har været tidligere.

En stor bølge af konkurser rammer nu

Restaurantformand efterlyser hjælp til branchen

Restaurationsbranchen ser ind i svær start på 2023

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også